Prediktiv analys spelare Infer höjer $ 25.000.000

Prediktiv analys är en snabbt växande utlöpare av de stora uppgifterna bom, och företag som rider på dess kölvatten – såsom Palo Alto-baserade start Infer – finner liknande framgång.

Bolaget meddelade torsdag att det har stängt en $ 25.000.000 B-finansieringsrunda ledd av insidan investerar Redpoint Ventures. Detta ger bolagets totala finansiering till $ 35.000.000, efter en $ 10 miljoner A-höja förra året.

Infer säger att det kommer att använda kassaflödet att expandera innovation kring nya tillämpningar, ramp upp anställa och öka försäljnings- och marknadsföringsinsatser.

Infer teknik vinkel riktar till stor del säljteam som vill slipa på vilket leder är bäst att följa. Med hjälp av ett poängsystem plattform, sluta gruvor ett företags historiska kunddata från platser som CRM och marknadsföring system, och sedan kombinerar dessa data ännu mer information om en individ och organisation de arbetar för.

Mer specifikt, det ser ut på ett företags hemsida, dess närvaro sociala medier, platsannonser, patentansökningar – i princip vad som helst beteendesignaleringsinformation är allmänt tillgänglig – och skapar poäng som kan hjälpa säljteam filtrera bort de dåliga leder.

Under de 18 månaderna sedan starten, har Infer samlat en betydande roster av kunder, däribland Cloudera, Optimizely, Survey, Box och Zendesk. Förra månaden företaget anslöt sig till Salesforce Analytics Cloud ekosystem, ett drag som ytterligare integrerat sina försäljnings insikter CRM jätteinstrumentpaneler.

Härleda grundare innehålla uppgifter vetenskapsman Vik Singh, som kommer från Yahoo, Google och Microsoft, tillsammans med ex-Googlers Yang Zhang och Chung Wu.

Vi har utlöst en data revolution som går långt utöver bly poäng. Vår prediktiv plattform hjälper företag att uppnå samma konsument-grade uppgifter intelligens som företag som Google och Amazon, och leverera stora vinster för våra kunder – som 4X omräkningskurser och 3X deal storlekar “. Singh sade i ett uttalande” Med tanke på vår tillväxt och ledarskap på marknaden, var vi mycket lyckligt att få betydande VC intresse från både utsidan och insidan investerare.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta