Oz att ha färre, större datacenter

Datacenter konsolidering kommer att orsaka en minskning i antalet datacentraler i Australien, enligt Gartner. Dess siffror visar antalet anläggningar släppa med 8 procent 2012-2015.

Det totala antalet datacenter i Australien väntas slå en hög av 49.577 i år, sade forskningen huset, och kommer att sjunka till 45.545 år 2015.

Det är dock viktigt att notera att endast 10 av de 49.577 klassas som stora datacenter, som Gartner definieras som har åtminstone 1000 rack av utrustning eller åtminstone 20.000 kvadratfötter av plats, 90 datacenter har minst 250 rack eller åtminstone 5000 kvadratfot. De flesta av de “datacenter” som ingår i räkningen är enkla installationer eller små rack i datahallar i mindre företag.

Det är de mindre datacenter anläggningar som kommer att försvinna, enligt Phil Sargeant, Gartner vice president, med organisationer som vill sätta sin utrustning i större centra.

Många organisationer konsoliderar “, sade han.” En del av [sina anläggningar] blir mycket gammal, vad dessa organisationer tittar på är att anställa någon annans datacenter som värd för sin utrustning.

Organisationer använder virtualisering för att migrera tre till fem fysiska platser i ett eller två, förbättra datacenter ekonomi och smidighet, sade han.

Organisationer ser att ta upp molntjänster eller köpa utrymme i datacentraler där de kan hantera sin egen utrustning, säger han. Företagen som Equinix och Canberra datacentralerna kommer att fortsätta att bygga nya datacenter för att ge försörjning. “Killarna är faktiskt bygga stora datacenters, som ersätter små datacenter”, sade han. “Plötsligt kan det vara 10 [datacenter gått för varje ny], eller 20 till en.

Men organisationer känner chary om traditionella outsourcingavtal som ser organisationer som HP och IBM ta hela IKT krav på en organisation och hantera det i sina datacenter, sade Sargeant. Han tillade att faktorer, bland annat hög kostnadsstrukturer, supportärenden och inlåsning ins är bakom den nya misstro.

Gartner säger att australiska organisationer kommer att spendera $ två miljarder datacenter hårdvara i 2012, upp $ 1,83 miljarder 2011. Sargeant pekade på ständiga tekniska utvecklingen, vilket innebär att ett datacenter byggs nu inte ser likadana ut som en kitted fem eller 10 år sedan.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin