Opera iPad Coast webbläsare debuterar, förpackning webbplatser som appar

Opera har släppt Coast, dess nya webbläsare bara för iPad som lånar från den nativa appupplevelsen på tabletten och tillämpar den på surfning.

Kust, släpptes på App Store på måndag, tar bort bekanta hörnstenarna i webbläsarens gränssnitt såsom adressfältet, bakåt- och framåt ikoner, flikar och bokmärken.

I stället som Apples iOS startskärmen, är navigering styrs av sveprörelser, såsom en vänster slägga för att gå tillbaka, drar på en webbplats ikon för Operas kortnummer eller dra ner för att ladda en sida.

Webbplatser och appar idag inbjuder dig att interagera på ett nytt sätt, men webbläsare designen för tabletter har inte drivit att befria sig från det inflytande den har upplevt från sin dator och mobila kusiner telefon “Huib Kleinhout, chef för Coast projektet på Opera Software, sade i ett uttalande. “på en tablett, webbläsare kändes föråldrad, och det störde mig.

Det finns också bara två knappar på gränssnittet: en som tar användarna tillbaka till startsidan och en annan som visar nyligen besökta webbplatser. Så medan kör flera flikar inte kommer att vara möjligt, är besökta webbplatser samman längst ned på skärmen i buntar utifrån en enda sammanhängande session.

Användare kan också fästa sina mest besökta webbplatser som ikoner till webbläsarens hemsida nedanför sökfältet.

Ett annat fokus för Operas nya WebKit-baserad webbläsare var att utnyttja skärmens hela fastigheter för att visa sidor. Och trots avsaknaden av en adressfältet hävdar Opera finns “kan inte missa” varningar när en person öppnar webbplats som sätter igång plats rykte larm.

Opera har inte sagt om Coast kommer att rullas ut till iPhone och andra plattformar än, som Opera stöder för närvarande på Android med Opera Mini och Opera Mobile webbläsare.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Opera släpper stabil opera 16 för skrivbordet på Krom 29, Opera för Android förlorar beta tag, lägger till nya alternativ textflödet, Chrome tar sina appar till skrivbordet

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Vidare läsning