Oavsett hur cool, telefoner är inte tabletter eller datorer. Eller är de?

Telefoner är telefoner är telefoner.

Oavsett hur stor skärmen, hur mycket data är på din dataplan hur många program du har på det, eller hur mycket man tänker på hur fantastisk telefonen är, telefonen är fortfarande bara en telefon. Även om du kan skriva e-postmeddelanden på det, hur många kan du göra innan du önskar att du hade en riktig tangentbord? Du kan utföra webbsök på det, men hur många kan du göra innan du säger, “Jag önskar att jag hade en större skärm”?

Hålla önskar. Din önskan kan komma riktigt mycket snart.

Stora debatten, tabletter eller mer kraftfulla smartphones – som är framtiden för företag?

Visst, kan du ansluta en Bluetooth-tangentbord till din telefon. Jag har gjort det bara för att se hur det är och att undvika att använda den lilla telefonens tangentbord. Mellan Autokorrigering och fatfingering, jag bara inte har tålamod för att använda virtuella tangentbord på telefoner. Tryckknapps dessa är bättre, men inte mycket bättre.

Så vitt jag vet finns det inga konsument redo Bluetooth bildskärmar / skärmar som du kan använda med din telefon tillgänglig. Och vad händer om det fanns? Det verkar dumt att ansluta telefonen till ett tangentbord och bildskärm, skulle inte det?

Galaxy Mega är en 6,3-tums version av Galaxy S4 och en del av Samsungs strategi till matta bomb marknaden med enheter i alla skärmstorlekar.

Det verkar bara fel för mig. Kanske är det inte.

Kanske är det inte annorlunda än att använda en allt-i-ett-dator som är en Bluetooth-tangentbord, Bluetooth-mus och bildskärm med inbyggd hårddisk och moderkort.

Om tillräckligt många människor vill använda telefoner som bärbara datorer, bildskärmar tillverkare eller en berörd tredje part bör skapa en monitor-ansluten telefon vagga så att telefonen är göms undan så att ingen vet.

Dessa dagar kan du installera en app på en telefon som du kan installera på en tablett: ordbehandlare, kalkylprogram, presentation, e-post, surfa på Internet, grafik, fotoredigering, musik, tekniska verktyg (SSH-klient, RDP klient) och social medieappar.

Och nästan varje gång jag installerar en app på min tablett, appen installeras även på min telefon utan ingripande, och vice versa.

Jag tror att, med tanke på kraften i nya mobiltelefoner kommer formfaktor av din valda datorenhet snart en omtvistad fråga. Med andra ord, om du använder en telefon, en tablett, en bärbar dator, eller en dator kommer bara roll för dig.

Stora debatten:? Tabletter eller mer kraftfulla smartphones – som är framtiden för företag, Apple vill supersize iPad med 13-tums modellen, är ditt nästa arbetstelefon en Lumia? Nokia om hur Windows Phone innebär en andra chans på företaget, 15 mest önskade funktioner i nästa iPhone, bästa Android tabletter (augusti 2013 upplagan), Bästa Android smartphones (augusti 2013 edition)

Stationära datorer blir mindre. Min nya Mac mini är bara ca 8 inches kvadrat och mindre än två inches tall. Om du kommer ihåg “pizza box” datorer i de gamla dagar, den här är en personlig pan pizza. Det är helt portabel – förutsatt att du har en bildskärm på varje plats som du vill åka till.

Bildskärmen verkar vara den nuvarande begränsande faktorn på mobil stationära datorer. Några har föreslagit att du kan använda surf som en bildskärm. Men jag säger att om du har surfplattan, varför skulle du behöva använda den som en bildskärm?

Om du har ett tangentbord, bildskärm och kanske en mus, jag är inte säker på att det spelar roll vad datorenhet du är ansluten till.

Den närmaste arrangemanget till en riktig dator (stationär eller bärbar), i den mobila enheten världen, är en tablett plus ett tangentbord. Då är det i grund och botten en bärbar dator eller så min fru har observerats när du tittar på mig använda Bluetooth-tangentbord med min iPad. Hon har aldrig sett mig använda den med min iPhone. Hon kommer aldrig att se det. Jag behöver inte delta i den oundvikliga dialog om hur dumt det är.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vatten motstånd, fem färger

Det är inte dum. Det är ett experiment.

Och det är inte en dum experiment heller.

Det är ett experiment för att testa om du använder en telefon som en primär datorenhet är en bra idé eller inte. Mina resultat säger att det inte verkar spela någon roll.

Om du har ett tangentbord, bildskärm och kanske en mus, jag är inte säker på att det spelar roll vad datorenhet du är ansluten till. Apparna allt arbete som förväntat. Response är bra. Jag kan bläddra webbplatser, skicka textmeddelanden, redigera filer, och även göra telefonsamtal alla samtidigt *.

Företag måste rymma användarnas enheter genom att erbjuda vissa vanliga bekvämligheter: bildskärm, tangentbord, docknings hårdvara eller enhets vaggor. Enheten en användare tillför kontoret kan variera från dag till dag så den statiska kontor hårdvara måste vara tillräckligt flexibel för att fästa en mängd olika användaranordningar. Den största tekniken hindret blir skärmen eftersom du skulle behöva ha en som kan fästa till telefoner, surfplattor, bärbara datorer och olika bärbara datortyper.

Dessutom kommer Wi-Fi-anslutning krävas eftersom telefoner och tabletter i allmänhet inte att ansluta till trådbundna nätverk. Därför är en sann och trovärdig BYOD miljö ** kommer att kräva någon tanke och kanske några regler.

Denna nya paradigm inte ta upp en intressant fråga: Har olika användaranordningar och anslutningsproblem skapa en teknik gåta tillräckligt stor för att göra BYOD för svårt och för dyrt? Endast tid och hårdvara framsteg kommer att berätta för säker.

Vad tror du? Med tanke på mångfalden av användaranordningar, är BYOD faktiskt en fungerande lösning för företag? Kommer tekniska framsteg att förbättra vår förmåga att föra en enhet till kontoret? Prata tillbaka och låt mig veta.

* Samtidigt är inte helt korrekt eftersom människor är i allmänhet monotaskers men som samtidigt som en person kan göra genom att ha flera program öppna och växla mellan dem.

** En miljö som tillåter användare att föra någon datorenhet (telefon, surfplatta, dator, mobil arbetsstation) och ha full anslutning som en användbar arbetsstation.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger