NEC e616 Review

NEC har tagit upp det första numret i viss utsträckning med e616. Förlora en del av huvuddelen av sin föregångare, är e616 både 6mm tunnare och lättare mätning 103 x 53 x 26mm. Det har också kasta tiondel av sin förfader vikt – tippa vågen på 131 gram.

Den e616 är mer estetiskt tilltalande än dess föregångare är. Nonchalera ett silver fall clamshell telefonen har nu en framträdande yttre monokrom skärm. Denna display visar generellt tid, datum, återstående kraft och nätverksstatus. Vid andra tillfällen kan det visa missade samtal, ett meddelande eller nummerpresentatör.

Dess dubbla kameror ger flexibilitet när du tar bilder och video – med en vänd mot dig och en ifrån dig. Upplösningen för bilder kan ställas in på 352 x 288 pixlar, 128 x 96 pixlar eller 120 x 120 bildpunkter. Bredvid yttre vänd kamera är en överraskande ljus kamera ljus för att hjälpa fånga skott på natten, som kopplar på via fotoalternativmenyn.

Den e616 använder en handsfree-högtalare för videosamtal (till skillnad från E606, som förlitat sig på en hörsnäcka). Högtalaren är placerad på framsidan av luckan nära gångjärnet och mikrofonen, ligger högst upp på knappsatsen, konstigt nog. Kanske på grund av deras närhet, under ett test videosamtal till en E313 luren vi kunde lätt höra ett eko looping tillbaka. Headsetet ingår i paketet lindrar detta trivial fråga samtidigt hålla samtal lite mer privat.

Att sätta e616 bredvid NEC e313, skärmen på e616 visar definitivt bilderna mer levande. Det båtar en upplösning på 176 x 240 pixlar och en 65.536-färg TFT-skärmar. Genom att trycka på menyknappen tar upp e616 är tre gånger tre ikonbaserade rutnät av alternativ. Härifrån kan du skicka ett meddelande (text, video, multimedia eller e-post), hantera filer och ändra inställningar, bland andra alternativ. Menyn erbjuder också en multimediacenter för att spela upp ljud (MP3, WMA, WAV, MIDI, AAC stöds), videofiler (MPEG4, 3GP, WMV) och ta och visa bilder.

NEC e616 stöder strömmande videoklipp och hastigheten på 3G ger tillräckligt snabba bildhastigheter för mobiltelefonens display. Alternativt hela videoklipp ladda ner snabbt och spara i minnet så att du kan spela upp dem igen senare. Den e616 s 19MB internt minne kan lagra en hel del klipp, spel, Java-program, toner och bilder. En kortplats för Sonys Memory Stick Duo på sidan av telefonen gör det möjligt för upp till 128 MB extra lagringsutrymme.

Bluetooth och en USB-kabel (medföljer i kartongen) möjliggöra externa anslutningar till datorer och andra enheter. Upp till 500 kontakter kan lagras med en rad olika områden för varje post, inklusive flera telefonnummer, e-postadress, en webbadress, en bild och smeknamn.

Stora fingrar mobiltelefonanvändare kommer att bli glad att se de stora tangenter och rymlig layout på e616. Ovanför den vanliga uppsättningen av numeriska tangenter är en fyra-vägs navigeringsknapp (med väljarknapp i mitten), två valknappar, en menyknapp, tydliga och alternativ tangenterna, och 3 tjänster nyckeln.

Mata in 3 tjänster sida på e616 tar upp en mängd information, såsom väder, sport, nyheter, ekonomi och astrologi. Videoklipp kan laddas ner eller strömmas, kan du lyssna på musik och ringsignaler, spela spel, titta på video matas in i Big Brother-huset (vid skrivande stund). Det finns också en premie Playboy tjänst, vilket kräver åldersverifiering före 3 bidrag tillgång.

Den e616: s slimmade batteri i jämnhöjd med baksidan av telefonen och tar bara ett par timmar laddning. NEC tillstånd passningstid på 3G-nät som Hutchisons 3 att vara 120 timmar eller en taltid på 110 minuter. Under vår testperiod med hjälp av mobiltelefonen sporadiskt, standardbatteri varade drygt en dag. Tack och lov, erbjuder NEC en högre kapacitet batteri i paketet som tenderar att uthärda om två dagar användning. Det enda pris du betalar för den utökade batteri är den vikt – det skjuter ut ungefär en halv centimeter från baksidan av mobiltelefonen.

Ett annat dragplåster av NEC e616 är integrerad GPS-teknik. Men vid skrivande stund, 3 Australien stöder inte platsbaserade tjänster.

NEC e616, Företag: NEC; Pris: AU $ 456, Distributör: 3 Australien, Telefon: 13 16 82

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator