Nätfiskare mål banksäkerhetsuppgraderingar: RSA

Det fanns en stegring i phishing aktivitet förra månaden, med bedragare inriktning ett ökande antal varumärken och använda mer sofistikerade verktyg för att försöka lura nätbankskunder, enligt RSA Online Fraud Intelligence Report för november.

Enligt RSA, som nyligen blev säkerhetsdivision lagringsföretaget EMC, har ett ökande antal finansiella institutioner har uppgradera sina online-banksystem för att följa USA: s regler. Nätfiskare har använt uppgraderingen aktivitet för att försöka utnyttja användare.

För drygt ett år sedan, fem amerikanska bank regulatorer – under FFIEC paraply – rekommenderas finansinstitut att “sätta säkerhetsåtgärder för att på ett tillförlitligt sätt autentisera sina nätbankskunder”. Den globala karaktären hos banksektorn innebär att sådana regler i USA är åtminstone delvis är relevant för finansiella institut med säte i Australien.

RSA hävdar att några av de mest avancerade nätfiskeattacker under november försökte utnyttja bankkunder före eller under genomförandet av dessa nya system.

Med den förbättrade nivån på skyddsåtgärder får fäste över den finansiella industrin, är bedragare intensifiera nivån av phishing aktivitet före utplaceringen av ytterligare lager av försvar.

“Och de gör det genom att härma de ansträngningar som finansiella institutioner genomför för att bättre skydda sina kunder. Den senaste bluff innebär en phishing e-post som begär kunder till … uppgradera till bankens nya säkerhetsförbättringen”, sade RSA rapport .

Citibank Australien kritiserades förra månaden för eventuellt motsäger sina egna säkerhetsriktlinjer genom att skicka ett e-postmeddelande som frågade kunder att uppdatera sina inloggningsuppgifter på grund av en uppgradering till bankens online-säkerhetssystem.

Säkerhetsexperter och även Citibank egen personal hade problem som bekräftar om den felande e-post var äkta eller en nätfiskeattack.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer