NAB rekryterar IT-expert för att ingå i styrelsen

National Australia Bank (NAB) är ramp upp sin teknik expertis med utnämningen av programvara tunga Geraldine McBride som icke-verkställande direktör.

McBride, som beror på att börja den 4 mars 2014 kommer att ge 26 års teknisk kunskap till företaget. Hon var tidigare VD för global mjukvaruföretaget SAP för Nordamerika, har haft ledande roller med SAP i Asien-Stillahavsområdet och Japan, och har arbetat på ledande nivåer med Dell och IBM. Hon är även grundare och VD för MyWave, en programvara och tjänster företag som utvecklar konsument- och företags relation lösningar med personliga molnteknik.

Vid tillsättningen, säger NAB ordförande Michael Chaney direktörerna var glad att McBride accepterade deras inbjudan att ingå i styrelsen, med tanke på sitt rykte inom teknologiindustrin och hennes erfarenhet av internationella affärer.

McBride är inte företagets enda färsk hyra, NAB: s, nytillträdd CIO David Boyle, kommer att börja med banken i februari. Boyle ersätter Denis McGee, som, avgick från företaget, efter bara fyra månader i rollen. Hans utnämning kom när NAB beslutade att det skulle, återuppliva CIO läge, efter månader av ombildningar inom IT-avdelningen.

Förväntans, McBride utnämning kommer att spela en roll i att hjälpa banken att fortsätta sin teknikstrategi utbyggnaden för framtiden.

Hittills NAB har, overhauled sin SWIFT betalningar gateway, som avslutades efter bara nio månader på tid och inom budget. Den hanterar nu 85.000 transaktioner dagligen och en genomsnittlig total daglig avräkning på mer än AU $ 200.000.000.000 för NAB: s Australiskt, Asiatiskt, Storbritannien, och amerikanska företag.

Andra konsolideringsprojekt som banken åtagit ingår sammanslagning 3000 anställda i en centraliserad bankverksamheten och teknik team, och starta migreringen av Wholesale Banking divisionen teknikinfrastruktur stöd till samma plattform som den australiensiska verksamheten använder.

Samtidigt har bolaget investerat AU $ 200.000.000 i sin nya NextGen kärnbankplattform förra året, och lanserade de första produkterna som baseras på NextGen: Den helt automatiserad online-ansökan, UBank USaver Ultra och NABTrade, en online-handelsplattform riktade vid självstyrande super medel.

Det verkar som om alla dessa investeringar har lönat sig hittills, med företaget förra året, tillkännager en kontant vinst, 5,94 i AU $ miljarder och en nettovinst på AU $ 5,45 miljarder.

“Vi har fortsatt att förenkla och digitalisera vår australiska serien. Sedan 2010 har vi rationaliserat cirka 50 procent av våra kärnbankprodukter och automatiserad och förenklas ett antal processer så att bankerna kan tillbringa mer tid med kunder,” NAB chef exekutiva Cameron Clyne sade vid förra årets helårsresultatet tillkännagivande.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar