Met polisen börjar använda “Amazon-stil” upphandling

Storbritanniens största poliskår, Metropolitan Police Service, har börjat använda nätet mekanism upphandling en “Amazon-stil”.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Met (MPS) kommer att använda Rikspolisstyrelsen upphandling Hub att bläddra och köpa IT och varor och tjänster såsom skyddsvästar och fordon.

“De MPS har levererat en anmärkningsvärd prestation att gå live med nav i fem månader från en stående start”, säger Met chef för upphandling Lee Tribe i ett uttalande.

The Met är den 13: e brittiska polisen att börja använda navet. Ytterligare 23 krafter arbetar på genomförandet av mekanismen för upphandling, med nästan alla krafter förväntas använda det senast våren 2013, National Policing Improvement Agency (NPIA) sade i ett uttalande på tisdag.

Hittills över £ 3.2m har använts genom navet på mer än 3.700 order, enligt NPIA.

När navet lanserades i augusti 2011, den NPIA sa förväntas alla 43 krafter i England och Wales till att använda det senast i juni 2012. NPIA inte mandat inköpsrutiner för polisen, men hade inte sagt varför den tidpunkt för genomförandet hade glidit vid skrivande stund.

Den NPIA sade på tisdagen att navet skulle spara polisen £ 69 över sex år – upp från sin ursprungliga 2011 uppskattning av £ 30m.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig