Många webbplatser nedskjutna efter “sofistikerade” web attack

Angripare riktade ett stort nätverk leverantör med en stor webbsida attack, stör tillgång miljontals amerikanska och europeiska till högprofilerade webbplatser.

NS1, ett domännamn server leverantör och nätverk jätte, upprepade gånger slog hela måndagen av icke namngivna angripare, men återhämtade sig mot slutet av arbetsdagen.

Många populära webbplatser har nedskjutna måndag efter domännamnet server leverantör hamrades med ett stort webbattack. (Stock bild)

“Vi hade prestandaförsämring på flera marknader med USA och Europa ser störst påverkan”, säger Jonathan Lewis, vice ordförande för produkten vid NS1, i ett mailade uttalande.

Lewis avböjde att säga vem som låg bakom attacken, men beskrev det som ett “komplex och utvecklande attack spänner över ett antal tekniker.”

Den New York-baserade nätverk företaget sa att det tjänar stora trafik webbplatser som Yelp och stick-figur tecknade serien plats XKCD.

Imgur, kund hos NS1, sade i en tweet som det medgav att europeiska användare påverkades av avbrottet. OneLogin, en säker identitetshantering företag, sade också sina användare upplever problem under dagen.

Många användare kunde inte komma åt sina webbplatser och tjänster på måndag.

Attacken startade om 10:45 i New York, enligt bolagets statussidan. Firman sade “utvecklats” attack, en distribuerad denial-of-service (DDoS) attack, drabbade nästan varje region runt om i världen – inklusive Asien och Amerika.

I mitten av eftermiddagen kunde företaget att stabilisera sina system efter flera konfigurationsändringar för att minska attacken, som beskriver det som en “defensiv hållning.”

Men attacken fortsatte under hela dagen, med ytterligare störningar slår nätverk och slutanvändare i sen kväll i Europa.

Lewis sade att attacken var “en av de största och mest sofistikerade vi någonsin har sett,” med “många tiotals miljoner paket hammering vårt nätverk varje sekund, komplexa migration av trafik över nätverket, och en rad exakta strategier för inriktning våra system.

NS1 gav inte specifika siffror på hur stor attacken var.

Men har vi noterat i vår tidigare täckning som källor inom industrin är medvetna attacker som matchar 600 Gbps som tidigare har upptäckts och privat rapporterade. Attacker som stora är sällsynta, och förstås vara svårt att genomföra, men de är inte omöjligt.

Ingen grupp eller skadlig aktör har offentligt tagit åt sig äran för attacken.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer