Linux hyra frenesi: Varför öppen källkod enh bombarderas med erbjudanden om att hoppa skepp

Nio av tio (87 procent) av rekryterarna i Europa har “anställa Linux talang” på sin lista över prioriteringar och nästan hälften (48 procent) säger att de funderar på att anställa folk med Linux kompetens inom de närmaste sex månaderna.

Linux förflutna

I början: Linux circa 1991, Galleri: De 20 viktigaste händelserna i Linux 20-åriga historia, News Roundup: Linux Expo tar öppen källkod vanliga

Men medan de antingen behöver eller vill anställa fler personer med Linux kompetens, föreslår data från Linux Foundation att detta är lättare sagt än gjort. Nästan alla – 93 procent – av de tillfrågade chefer sade att de hade svårt att hitta IT-personal med Linux kompetens som krävs och en fjärdedel (25 procent) uppgav att de har “fördröjda projekt som följd”.

Allt detta gör det till en bra tid att vara en Linux expert.

Sju av tio EU-baserade Linux-proffs har fått samtal där de branta nya positioner under de senaste sex månaderna, och en tredjedel sade att de hade fått fler samtal än under de föregående sex månaderna. En av tre funderar på att flytta ändå, och mer än hälften av dem sa att det skulle vara ganska eller mycket lätt. Lön är den största anledningen att flytta jobb, följt av balans i livet och chansen att vinna ytterligare kompetens.

Arbetsgivarna försöker svårare att hålla tag i personal också: Under de senaste sex månaderna, 29 procent av Linux proffs säger att de har erbjudits en högre lön från sina nuvarande arbetsgivare, medan en fjärdedel sade att de har blivit erbjuden ett flexibelt arbetsschema och en i fem har förlängts ytterligare utbildningsmöjligheter eller certifiering.

Linux Foundation, en ideell organisation som stöder tillväxten av Linux, och Dice Holdings, vilket ger karriärsajter för tekniska proffs, producerade den forskning som omfattar Europa och USA.

När det gäller de särskilda kunskaper organisationer letar efter personer med byggherren (69 procent) och företagsledning (51 procent) färdigheter. Dessa följs av 32 procent av de svarande som letar efter personer med en kombination av utveckling och drift färdigheter (DevOps), och 19 procent som är i ledning / IT management.

Linux Jobbrapporten har producerats under de senaste tre åren av Linux Foundation och Dice, men detta är första gången som en särskild rapport om europeiska färdigheter har separerats ur den globala rapport. Några 893 Linux proffs svarade på enkäten i hela Europa.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

De fem mest populära slutanvändare Linux-distributioner, Security Framtiden tillhör öppna händer på med Ubuntu 14.04: Den bästa Ubuntu desktop någonsin

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Vidare läsning