LG förbereder sig för att lansera sin egen mobil betalningssystem

LG Electronics tecknade samarbetsavtal på torsdag med sydkoreanska kreditkortsföretag KB Kookmin kort och Shinhan kort, som en förberedelse för att lansera sin egen mobil betalningssystem mot rivaler Samsung Pay och Apple Pay.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

“LG Electronics kan leverera mobila betaltjänster som kan användas bekvämt som helst genom strategiskt samarbete med viktiga partners som dessa”, säger Cho Juno, chef för LG: s mobila division.

LG sa det strategiska partnerskapet med inhemska kreditkortsföretag sporrar sina förberedelser inför lanseringen av sin egen mobila betalningssystem, vilket företag som heter “LG Pay” i sitt pressmeddelande ytterligare.

“Shinhan Cards uppgörelse kapacitet och LG: s mobil betalning teknik kombinerar tillsammans i en kreativ FinTech tjänst som i LG Pay”, säger Shinhan Card VD Wi Sung-ho.

LG är ännu inte förklara exakt hur det mobila betalningssystem kommer att fungera och vilka tekniker kommer använda för att skilja den från Samsung Pay och Apple Pay.

Men LG sa det kommer att erbjuda mångsidighet och säkerhet att göra LG Pay säker och enkel att använda var som helst, utan hänsyn till vilken typ av handelsfartyg terminal.

För närvarande verkar Samsung Pay vara i starkaste positionen med dess magnetiska säker överföring (MST) teknik som stödjer ett bredare spektrum av betalterminaler än NFC-baserad teknik som används av Apple Pay och Android Pay.

“LG Pay mobil betaltjänst kommer att ge en konsumentorienterad och allmänt ändamål betalning erfarenhet från de befintliga mobila betalningssystem”, säger KB Kookmin Card VD och koncernchef Kim Duk-soo.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien