Lenovos Miix 700: Like a Surface Pro 3 men med en bättre, medföljande tangentbordet

Jag har sagt många gånger under det senaste året eller så att Microsofts Surface Pro produktlinje är bland de bästa hårdvaran företaget har någonsin gjorts.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Jag har alltid velat dock att Microsoft inkluderade löstagbart tangentbord med en yta Pro. Nu någon är …. sorta.

Tillsammans med många nya ThinkPad, Lenovo debuterade på onsdag IdeaPad Miix 700 tablett.

Jag fick mina händer på ett kort och det ser väldigt mycket ut som en yta Pro 3, komplett med integrerat stativ. Tangentbordet är inte bara bättre än Microsofts men det ingår: Utgångspriset är $ 699 för en Miix 700, inklusive tangentbordet och det kommer i november.

Medan jag Microsofts Typ Cover, på bara en kort tid med hjälp av Miix 700, föredrog jag genast det. Det borde inte förvåna: Redan innan Lenovo köpte IBM: s databranschen, var enheterna kända för sina utmärkta skrivupplevelser.

Lenovo kommer också att erbjuda en frivillig “aktiv penna” penna med den bärbara datorn när den blir tillgänglig.

På utsidan, skulle det vara lätt att förväxla Miix 700 för en Surface Pro 3.

Medan telefoner kommer och går, jag köpte min Surface Pro 3 förra året och det är min ständiga följeslagare. Här är anledningen.

Lenovo valde en liknande storlek 12-tums skärm med 2160 med 1440 upplösning. Jag nålas en representant Lenovo genom att notera vad Miix 700 påminde mig om, som fick ett skratt och korrekt svar av “Ah, men vi har en modern watchband design på gångjärnet.”

Lenovo använder 6th generationens Intel Core M-processorer för att driva Miix 700 och säger att du kan förvänta upp till 9 timmar videouppspelning. Jag skulle gissa traditionella arbetsuppgifter att sänka run-time med ungefär en timme eller så.

2-i-1-enhet kan konfigureras med upp till 8 GB minne och en 256 GB SSD-enhet. Ytterligare alternativ är Intels Real Sense 3D-kamera teknik och en integrerad LTE radio för väg krigare

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus