Lenovo, Toshiba tillkännager första Ultrabooks

Trots alla verkliga och virtuella bläck spillts över Ultrabook-konceptet, som Intel först tillkännagavs i juni, har de exakta specifikationer av dessa MacBook Air-apparents förblev ett mysterium. Med det officiella tillkännagivandet i dag av den första Ultrabooks, vi får en mycket bättre uppfattning om hur dessa kommer att se ut.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Den första är Lenovo IdeaPad U300s, en av tre nya modeller i företagets förnyade U-serien snygga bärbara datorer. Baserat på en 13,3-tums skärm, är U300s 0,6 inches tjock (12,8 bred och 8,5 inches djup) och väger in på 2,9 pounds. Som jämförelse kan nämnas 13-tums MacBook Air smalnar av från 0,1 till 0,7 inches framifrån och bakåt (12,8 inches bred och 8,9 inches djup) och väger ungefär lika. De U300s har ett aluminiumchassi som är sandblästrade att motstå repor och kommer antingen grått eller orange. Den har en ö-stil tangentbord med rundade tangenter och ett stort glas styrplatta. Avsaknaden av en bakgrundsbelyst tangentbord verkar vara en felsteg för U-serien, även om Lenovo säger tangentbordet är spillskyddat. Ventilationssystemet suger kall luft in genom tangentbordet och kanaler det ut sidorna så det finns inga ventiler i botten.

Den U300s börjar på $ 1149 med en Intel andra generationens Core-processor, upp till 4 GB minne och en solid-state-enhet i kapaciteter upp till 256 GB. De processorer kommer att omfatta 1.60GHz Kärna i5-2457M och 1.80GHz Kärna i7-2677M. Lenovo säger U300s kan starta på så lite som 10 sekunder och kommer att pågå upp till åtta timmar på en laddning och 30 dagar på standby. De U300s har också en 1,3-megapixel webbkamera, en USB 3.0-port, HDMI-utgång och Intels Wireless Display-teknik för strömmande video till en TV med en WiDi adapter. Det kommer att finnas tillgänglig från och med november.

De övriga nya U-serien modeller inkluderar tjockare U300, som också har en 13,3-tums skärm, och U400 med en 14-tums skärm. Båda inkluderar Intel andra generationens Core-processorer, upp till 8 GB minne, AMD Radeon HD diskret grafik med 1 GB grafikminne, hårddiskar i kapaciteter på upp till 1 TB och SSD upp till 256GB. Den U400 har bättre grafik-Radeon 5670M kontra 5470M i U300-och en integrerad Matad DVD-RW-enhet. Den U300 och U400 kommer också att finnas med början i november för $ 799,99 och 849,99 $ respektive.

Toshiba, som redan är känd för att producera kraftfulla tunn och-ljus som Portege R830, meddelade sin första Ultrabook, Portege Z830. Hittills har företaget endast visar prototyper och har inte släppt så många detaljer, men vi vet att det kommer att mäta 0,6 inches tjock och väger 2,5 pounds-Toshiba hävdar detta kommer att göra det lättaste 13,3-tums bärbar dator tillgänglig. Den Portege Z830 har en magnesiumlegering fall förstärkt med ribbor och andra “interna strukturer” för att göra det styvare. Den har också en bakgrundsbelyst och spillsäker tangentbord.

Portégé Z830 startar på under $ 1000 med en Intel andra generationens Core-processor, upp till 6 GB minne och solid-state-enheter upp till 128GB. Toshiba hävdar att det kommer att starta upp i “bara några sekunder” med bolagets Hi-Speed ​​Start Technology. Portégé Z830 har också en 1,3-megapixel webbkamera, två USB 2.0-portar och en USB 3.0-port (med viloläge och uppladdning) och HDMI-utgång. Trådlös bildskärm tekniken är valfri. Portégé Z830 kommer att finnas tillgänglig i november.

Slutligen finns det rykten om att Acer kommer att lansera sin egen 13-tums Ultrabook, möjligen kallas Ultrabook S3 vid sin presskonferens den här veckan på IFA, Consumer Electronics Show i Berlin. Asus och LG Electronics-bl a-kan inte vara långt efter.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner