Kodak söker på nätet fotodelning affärs utförsäljningen efter utsikterna panik varning

Kodak, för närvarande lider med finansieringsfrågor, gör försök att sälja sin online fotodelningstjänst Kodak Gallery, källor talar till Wall Street Journal sade i dag.

Kodak utfärdar panik varning över digitalkamera försäljning lågkonjunktur, Kodak vinner igen över Apple, RIM i ITC patent dom, Kodak ger pengar för din gamla digitalkameror, tillbehör och annan elektronik, Kodak: skriva ut dina Facebook-bilder gratis nästa vecka

Personer med insyn i ärendet sade att engångs film jätte har närmat inte bara fotodelning platser men konkurrenter också, tillsammans med riskkapitalbolag och återförsäljare i ett försök att sälja affärsområdet.

Kodak Gallery låter användare lagra digitala bilder på nätet i molnet och skriva ut dem på kalendrar, fotoalbum och gratulationskort.

Rochester, New York-baserade företaget söker “hundratals miljoner [US] dollar”. Webbplatsen har blödningar användare under de senaste åren, och den massiva senaste tidens nedgång i trafiken avskräcka vissa köpare, källorna hävdar.

Företaget har kämpat med kassaflödesfrågor under de senaste månaderna, och varnade förra månaden att det skulle kunna få slut på kontanter under de närmaste tolv månaderna, om inte företaget kan samla in pengar från att sälja skulden, ta upp nya medel från långivare, eller genom sälja ett brett spektrum av sina fotografi relaterade patent.

Kodak tros ha över 1100 patent, värt i storleksordningen $ 2-3 miljarder dollar. Sedan 2008 har bolaget genererat nästan $ 2000000000 ensam i royalties och licensavgifter från nyckelpatent det fortfarande kontrollerar.

Men företaget fortsätter att kämpa som en gång foto jätte går nu mot en annan verksamhet helt och hållet, med fokus på att bilda en ny lönsam tryckutrustning företag. Det lånade $ 160.000.000 i september dels en fond denna satsning.

Kodak avslutade tredje kvartalet med knappt $ 900 miljoner kontant, en brant nedgång från $ 1,4 miljarder hade samma kvartal året innan.

På tal till Reuters, sade en talesman att företaget “inte skulle kommentera rykten eller spekulationer”.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Kodak var inte omedelbart tillgängliga för kommentar.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna