Kaspersky boss debunks säkerhets myter

På tal i Moskva, chefen för Kaspersky Lab sade företagens egna dagordningar och några väl slitna stereotyper om cyberbrott stå i vägen för motiverade diskussion. Han kritiserade också de som sätter alltför stor tilltro till statistik som tagits ur sitt sammanhang, är ofta farligt vilseledande.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, Cloud, Huawei hausse på moln mål, men försiktig i följande igenom, Smartphones, ZTE öppnar rösta för sin crowdsourced enhet, meddelar Axon 7 Mini

Till exempel siffrorna för det gångna året släpptes nyligen av Computer Economics visar effekten av cyberbrott har minskat.

Men Kaspersky sa: “Denna statistik är inte komplett Detta är ofta bara skador på IT-infrastruktur, inte de faktiska kostnaderna..”

Om den totala ekonomiska konsekvenserna har gått ner, är det inte på grund av hotet har minskat men eftersom hackare har blivit smartare och inte längre försöka skada i jakten på mer allvarliga vinster – såsom data eller identitetsstöld och industrispionage, Kaspersky sa.

Hackare vill nu system som fungerar “, sade han.” De vill använda dessa system, och det finns tillfällen nu när företagsnätverk är dåligt påverkas men de fortfarande fungerar och det finns ingen skada.

Att säga denna typ av angrepp har därför något ekonomiskt värde är livsfarligt, säger Kaspersky, med tanke på den okvantifierbara effekter som förlust av data kan ha på ett företag.

En annan fråga nära hans hjärta, som Kaspersky sade behöver åtgärdas, är tanken att cyberbrott är främst en rysk fråga. “Det har varit så här stereotypa tack vare den amerikanska pressen”, säger Kaspersky, som tror sådana föreställningar har hållit tillbaka kampen mot skadlig programvara och hackare.

Kaspersky sade data som han ser antyder att det är mer skadlig kod som kommer ut ur Kina och Latinamerika än Ryssland och att han finner det en besvikelse att se Ryssland föremål för så många negativa rubriker.

Han tillade: “Naturligtvis, i vissa länder finns specialområden I Amerika till exempel, ser vi en hel del adware Det är nästan helt ett amerikanskt problem Bakdörrar verkar komma ut ur Kina en hel del, och från… Ryssland ser vi en hel del trojaner och proxyservrar. Men detta är ett globalt problem. ”

Kaspersky sade andra delar av säkerhetsindustrin som har sett en hel del hype – såsom hot om mobiltelefon virus – kan representera en mer trovärdigt hot i år eftersom fler människor att uppgradera till smarta telefoner. Kaspersky tror hackare kommer att bli allt intresserad som sådana telefoner föröka sig.

När de får tillräckligt billiga, kommer smarta telefoner bli ett problem “, sade han.” Det kommer att hända förr eller senare.

Will Sturgeon av Silicon.com rapporterade från London.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Huawei hausse på moln mål, men försiktig i följande genom

ZTE öppnar rösta för sin crowdsourced enhet, meddelar Axon 7 Mini