iRobot, Cisco gör Ava 500 tillgängliga: Kan fjärrhantering flyga?

iRobot på måndagen sade dess Ava 500 telepresence robot, lanserar via ett partnerskap med Cisco, är nu allmänt tillgänglig efter ett betatest med företag.

Cisco, iRobot laget upp på videosamarbete robot

iRobot lanserar ny Roomba: Fem innovations lektioner

För iRobot, är lanseringen av Ava om att diversifiera sin verksamhet. iRobot är mest känd för sin Roomba dammsugare och hem rengöring bots samt dess försvarsrobotar. Ava ger iRobot mer av ett företag spel.

Företaget säger att dess avlägsna närvaro enheten kommer att ta in cirka $ 5 miljoner i intäkter för 2014. Hemma robot verksamheten kommer att leda till $ 500 miljoner $ 515.000.000 i intäkter för 2014 och försvars- och säkerhetsenhet kommer att ha en omsättning på ca $ 50.000.000.

I ett frisläppande iRobot och Cisco sade Ava 500 kommer att finnas tillgänglig i USA och Kanada och utvalda marknader i Europa via Cisco återförsäljare såsom Yorktel.

Ava är utformad för att ge telepresence på resande fot och möjliggöra samarbete i korridorer och tillverkningsgolv. Vad återstår att se är hur anställda interaktioner formade via fjärrtelepresence på språng. Till exempel kommer Ava 500 möjliggör detaljstyrning från långt håll i ett call center eller verkligen göra expertis mer global utan resekostnader?

Ava 500 ansträngning tillkännagavs i juni förra året och har gått igenom olika fältförsök vid företag som Bayer. Cisco och iRobot sade att de kommer att sträva efter Ava vid tillverkning, supply chain och logistik, datacenter, labb och renrum samt teletjänstcentraler. Cisco och iRobot se även Ava används för allmän fjärrhantering samt teletjänstcentraler.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

När det gäller specifikationer, har Ava 500 fjärr schemaläggning verktyg tillgängliga via en iPad. Roboten navigerar till den plats som anges automatiskt. Ava 500 levereras med Ciscos Telepresence EX60 programvara och kommer att inleda samtal när planerat. Användaren på den andra änden kan förfina hur roboten rör sig. När ett möte är över, återgår Ava till en laddningsstation likt Roomba gör.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze