Intel: Kommersiella distributioner kommer att stödja Android, som Linux innan det

Som kunder i Asien bråttom att använda Googles Android mobila operativsystem i fler och fler enheter, ser det till Joe Jensen, Intel vice VD för sin sakernas Internet grupp, som om historien upprepar sig med Android replikera antagandet mönster av dess Linux föregångare .

“Jag genomlevde under de telco dagar speciellt, Linux när den först dök upp – alla kommer att flytta till Linux, och det visade sig att de skulle Linux eftersom det var gratis, och de alla plockade upp en fördelning och sade: “det här är bra. jag kommer att sluta betala för ett OS, jag kommer att ha denna fria Linux,” Jensen berättade journalister på Computex 2015.

Det visade sig att gratis Linux innebar du hade din egen OS team som stöder din egen distribution. De flesta människor har nu mognat, och de betalar för Red Hat eller någon för ett hanterat distribution.

Jensen sade samma krafter som spelar nu, förutom att ingen enhet ännu har intensifieras för att erbjuda kommersiellt stöd.

Google inte stöder distribution av icke-telefoner “, sade han.” Och du ser en massa människor i Asien hoppar till Android, men de har inte en strategi för att få sin egen OS lag, och ingen erbjuder en kommersiell distribution för äldre Android.

Medan Röda hattar och Ubuntus av Android ekosystem är ännu inte dykt upp, Jensen sade han förväntar sig att de kommer fram, eller leverantörer kommer att återvända till vad de använde innan de hoppade på Android tåget.

Som det skakar ut, kommer någon börja erbjuda kommersiella distributioner som är kostnadseffektiva, eller OEM kommer att ha sin egen OS laget att hantera distributionen eller de kommer att gå tillbaka till Linux.

Med kommersiella enheter inom företag normalt får stöd under längre tidsperioder än konsumtionsvaror, förmågan att hålla en enhet som kör och hålla en version av Android som är många generationer gammal säkert är en fråga som Jensen anser behöver lösas.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Utmaningen är att det finns en spänning på marknaden som nya saker dyker upp i konsument [mellanslag] “, sade han.” Ett bra exempel skulle vara att gå tillbaka i historien – datorer var gröna skärmar, och sedan hade de 256 färger, och då hade de 16 miljoner färger, och sedan började se 3D-objekt – väl det finns egentligen inget behov av en 3D UI på en fräsmaskin. Men när konsumenten förväntan är att 3D är hur användargränssnittet ska se ut, och du säljer en $ 400.000.000 fräsmaskin är andelen [av den totala kostnaden] att spendera mer att sätta 3D på fräsmaskinen inte så mycket, så att försäljare hamna efter de konsumenttrender.

Valet att företag köpare ansikte, Jensen sagt, om att gå med ansedda åligger med det gamla gränssnittet, eller med en uppkomling leverantör som kan erbjuda den senaste och bästa användarupplevelsen som den nuvarande standard och förväntningar för konsumentprodukter enheter ständigt framåt .

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Vi ser hela tiden … där nya aktörer kommer att hoppa på en ny sak, en ny UI, en ny teknik, något som kanske inte nödvändigtvis behövs, men det är ett sätt att differentiera mot en sittande. I marknaden eftermarknaden eftermarknaden, ser vi sånt som händer.

Om du tittar på telco redskap som är begravd i garderoben, det är inte samma dynamiska, men när du tittar på kant enheter där det finns människor som interagerar med dem, det finns alltid en stor press att hålla den aktuell med oavsett konsumenter gör.

Upplysningar: Chris Duckett reste till Computex 2015 som gäst på Intel.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7