Imation köper Nexsan att komma in företag lagring marknaden

Lagringsjätten Imation är dykning djupare in i företaget marknaden i år genom förvärvet av Nexsan Corporation.

Liksom Imation producerar Nexsan diskbaserade lagringssystem. Företaget kommer också med en portfölj av hybridsystem skiv och-solid-state lagring och mer än 11.000 kunder över hela världen.

I tillkännagivandet publiceras på onsdag, Imation gjorde sina avsikter för Nexsan lösningar och resurser ganska tydliga, som anger att målet med sammanslagningen är att “avsevärt påskynda Imation tillväxt i små och medelstora företag (SMB) och distribuerade företag (SME) marknader lagrings. ”

Imation VD och koncernchef Mark Lucas sätts i förberedda kommentarer som Imation är “riktar marknader med stark tillväxt”, som det ramper upp sina ansträngningar runt nivåindelad lagring och säkerhet.

Vår strategi är bland annat inriktat på brist SMB-marknaden med specialbyggda lagringssystem och apparater. Detta är en marknad som Nexsan känner väl. Nexsan ledning vuxit denna verksamhet från start-up till mer än $ 80 miljoner med starka bruttomarginaler. Nexsan är ett framgångsrikt företag som tar upp några av dagens snabbast växande trender i lager, och vi är glada över att ledningsgruppen, inklusive vd Philip Black, kommer att ansluta Imation. Kombinationen av Nexsan produkter, teknologier och duktiga team med Imations globala räckvidd och infrastruktur kommer att bli en utmärkt accelerator för vår tillväxtstrategi inom lagringslösningar.

Imation betalar ungefär $ 105 miljoner kontant tillsammans med 3,319,324 Imation stamaktier, som sägs vara motsvarande ungefär $ 15 miljoner. Affären förväntas slutföras under det första kvartalet.

Baserat i Thousand Oaks, Kalifornien. Kommer Nexsan s personalstyrka på cirka 200 anställda över hela USA, Storbritannien och Kanada delta Imation. Men Nexsan enheten kommer att fortsätta att verka från huvudkontoret i södra Kalifornien.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip