IBM: s Watson syftar till att plocka modetrender

IBM: s Watson kommer att använda data från sociala medier flöden, råd från vänner, stämningar, och tidigare beslut outfit att hjälpa människor att välja vilka kläder att bära, enligt IBM: s globala detaljhandeln omvandling ledare för Watson, Keith Mercier.

IBM har som mål att kommersialisera sin Watson kognitiv datorplattform utanför, sina traditionella områden av sjukvård och medicinsk forskning, till nya områden som detaljhandel och call centers.

I juli, IBM och Apple tecknat ett avtal, som skulle se de båda företagen samarbetar på ett antal program som riktar sig detaljhandel, sjukvård, bank, resor, transport, telekommunikation, och försäkringsbranschen.

Mercier, som var i Australien denna vecka för Melbourne Spring Fashion Week, talade vid en industri händelse på måndag för att uppmuntra detaljhandlare att börja titta på hur mobila applikationer kan använda Watson att hjälpa kunder att välja kläder.

Företaget har publicerat resultaten av en undersökning i början av augusti tyder på att kunder i Australien nu räknar med att ta itu med återförsäljare både online och i butik, och återförsäljare bör kunna överföra interaktioner med kunder från nätet i butiken, och vice versa .

Mercier berättade webbplats som en idealisk program som återförsäljare skulle använda skulle tillåta en kund att berätta Watson vilken typ av humör de är i, och Watson skulle kunna välja en outfit baserad på denna information, tillsammans med andra data hämtas från sociala medier och andra källor.

“Om du känner till platser där konsumenterna får information i dag, när det gäller shopping, är det vädret, det är inspiration från sociala, det kan vara vad som finns i min garderob, det kan vara min köphistorik. Du kan använda Watson i andra tekniker för att ställa alla tillsammans, och sedan har den dialog kring data “, sade han.

Men Watson skulle inte vara modegurun det slutliga beslutet om vad du bär, sade Mercier.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

När jag säger Watson ger dig ett svar, menar jag det i termer av rådgivning dig. I slutändan är du som bestämmer vad du bär.

Han sade att när IBM arbetar med återförsäljare på appar med Watson, strävar företaget att upptäcka vilka uppgifter återförsäljare försöker använda, och sedan vilka frågor de vill bett för att göra det bästa av dessa uppgifter i Watson.

Först då börjar vi att koppla in och sedan träna Watson på de typer av frågor, och vilka typer av svar som vi förväntar. Det har inte en egen vilja, det är ett slutet kretslopp på det sättet. Det vet bara vad du lär det “, sade han.

För återförsäljare som kan medvetet inte ge Watson all information för att presentera kunder, Mercier sade kunder skulle i slutändan vet bättre.

“Företagen kommer att göra affärer på det sätt de vill. Jag tror att det vi ser är att konsumenterna är smarta. Jag hoppas det bästa genomförandet [Watson] skulle vara en äkta man, där du använder Watson att samla in inte bara vad vi vill att du ska höra av oss, men potentiellt vad du kan gå ut och göra på egen hand ändå “, sade han.

Så kanske, om vi stöder det beteende eftersom vi ger dig möjlighet, det kan faktiskt bygga mer förtroende för dig i vårt varumärke.

Men du kan träna Watson att göra vad du vill göra, och ställa affärsregler kring vad du driva, det är inte skiljer sig från vad företagen gör idag.

Josh Taylor reste till Melbourne som en gäst av IBM.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec