Hurd kan ansluta Oracle, Ellison tomter succession plan?

Tidigare Hewlett-Packard vd Mark Hurd är enligt uppgift i samtal för att ansluta Oracle i ett drag som kanske inte så konstigt,. Enligt Wall Street Journal, kan Hurd gå Oracle. The Journal citerade personer med insyn i ärendet. Förra månaden var Hurd skjuts ut ur HP över en sexuella trakasserier sond. Hurd avgång väckte frågor om huruvida styrelsen bara var ute efter en ursäkt för att driva ut honom. Eftersom Hurd avgång, har HP fortsatt med business as usual — särskilt bjuda över Dell för 3PAR.

: Mark Hurd till Oracle? Bli inte förvånad

Det är oklart exakt vad Hurd skulle göra, men som jag tidigare noterats att det skulle vara meningsfullt att sätta tidigare HP chefen ansvarig för Oracles hårdvara företag och sedan göra honom VD vid ett senare tillfälle. I ett nötskal, skulle Oracle VD Larry Ellison har en omedelbar succession plan.

I många avseenden, Hurd kommer att Oracle är inte överraskande. Nämligen

Samtidigt Hurd vet också datalagring verksamheten. Innan Hurd gick till HP, var han ansvarig för NCR, som på den tiden hade Teradata som en av sina viktigaste enheter. Den erfarenheten kan komma väl till pass som Oracle strävar efter att bygga ut sin Exadata linje.

Mer: Det andra skälet Hurd fick störtade: Missnöje bland HP gräsrötterna

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Ellison försvarade offentligt Hurd efter HP avgång,. Oracle skulle ha en dream team av chefer,. Hurd lära Oracle hur man driver sin hårdvara verksamheten mer effektivt,. Ellison och Hurd skulle älska att hålla det till IBM samt HP;. Hurd och Ellison har också en förkärlek för förvärv.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september