Hurd går Oracle, avgår Phillips

Ashlee Vance på The New York Times säger att Mark Hurd ansluter Oracle som VD och att Charles Phillips har klivit åt sidan. Det fanns ingenting om Phillips nästa drag.

De flyttar har bekräftats på Yahoo Finance här och här

Mark gjorde ett strålande jobb på HP och jag förväntar att han kommer att göra ännu bättre på Oracle “, säger Oracles vd Larry Ellison.” Det finns ingen verkställande i IT-världen med mer relevant erfarenhet än Mark. Oracle framtid är ingenjörs kompletta och integrerade hårdvaru- och mjukvarusystem för företaget. Mark har banat väg för integration av hårdvara med mjukvara när Teradata var en del av NCR.

Mark är en enastående verkställande och en bevisad vinnare “, säger Oracle VD Safra Catz.” Jag ser fram emot att arbeta med honom i många år framöver. Som Oracle fortsätter att växa behöver vi människor upplevt i drift en $ 100.000.000.000 företag.

Charles har utvecklats vårt område kultur mot en mer kundfokuserad organisation och förbättrat vår top line konsistens genom en period av enorm förändring och tillväxt “, säger Oracles vd Larry Ellison.” När Charles närmade mig i december förra året och uttryckte sin önskan att övergången av företaget, bad jag honom att stanna på genom Sun integration som har gått bra. Vi kommer att sakna hans talang och ledarskap, men jag respekterar hans beslut.

Detta sätter stopp för den aktuella rundan av rykten om Hurd nästa drag. Det lämnar öppet vad Phillips kommer att göra härnäst och tycks bekräfta att Safra Catz inte går ingenstans snart.

Tidigare konstaterade Larry Dignan att

Enkelt uttryckt, skulle det inte vara en överraskning om Hurd vindar på något sätt upp på Oracle. Det är uppenbart att Ellison beredd att lägga aktieägarvärde över rubriken risker. Låt oss sätta de rörliga delarna.

Lägg upp och en Hurd till Oracle flytta gör en mycket vettigt. Oracle förstärker sin ledning bänk och kanske även ger en liten successionsplanering för Ellisons ifall han vill helt fokusera på sin yacht i framtiden. Ellisons bio tyder på att han åtminstone tänker på en liten successionsplanering.

Det ser ut som det är en win-win för de två Larry. Inte illa för en Labor Day arbete. Nu post mortems börjar.

Mer

Mark Hurd till Oracle? Bli inte förvånad

Hurd kan ansluta Oracle, Ellison tomter succession plan?

Oracle Open World 2010: förvirring eller klarhet?

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Ellison skulle ha ett dreamteam med Hurd, Safra Catz och Charles Phillips,. Hurd kunde köra Oracles hårdvara verksamhet och eliminera hårdvara distraktion för förvaltning,. Hurd kunde ge Oracle know-how för att bli en effektiv hårdvara företaget och bygga bort av Sun affär. Vad skulle Hurd göra med en armé av Exadata maskiner, Hurd och Ellison har en ömsesidig nemesis: IBM. Om Hurd går Oracle kan du lägga till HP till den listan också,. Och Hurd gillar att förvärva tillgångar nästan lika mycket som Ellison. På HP Hurd iscensatt inköp av EDS, 3Com och Palm. Oracle har inte varit blyg om att säga att Sun var bara början av hårdvara förvärv.

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion