Pinterest öppnar utvecklare sandlåda för API-åtkomst, inspirerande nya appar

Pinterest lanserar en ny sandlåda för utvecklare, föra dem närmare till det sociala nätverket API med hopp om att sporra nya appar och andra produkter.

Sandlådan etablering följer upp årets debut av Pinterest Utvecklare Platform, en svit av API uppmuntrar utvecklare att “ta Pins till liv” genom att utforma och väva samman app integrationer för att göra miljarder på miljarder Pins värdefulla i mer än ett sätt.

Det har varit en hektisk tid för Pinterest som San Francisco-baserade företaget nyligen skröt nyligen passerat en viktig milstolpe för att locka 100 miljoner månatliga aktiva användare.

Pinterest tippad på torsdagen att dess utvecklare redan har lämnat mer än 5000 idéer för appar och integrationer, röra på allt från present register till recept rekommendation till reseplanering.

Pinterest utvecklare sandlåda är nu öppen för granskning. När apps är redo för en offentlig lansering, kan utvecklare skicka dem för granskning och godkännande.

Ytterligare information om tillgång till och distribuera den Pinterest API samt mjukvaruutveckling kit finns på den officiella Pinterest bloggen.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Pinterest chef för teknik beskriver plattform framtid, tips om API, Facebook sätter Vine i hårkorset med video kommer till Instagram, Instagram skär flera band med Twitter, Det är officiellt: Twitter har lämnat in en IPO, bör du fokusera mer marknadsföring på Pinterest?

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis