Phil Schiller bashes Android på tröskeln till Galaxy S4 tillkännagivande

Apples senior vice president för global marknadsföring, Phil Schiller är i ovanlig form.

Han pratar skit om Android i ett försök att sprida uppmärksamhet från Apple-stil stänk Samsung förväntas göra när det tillkännager efterlängtade Galaxy S IV smartphone vid ett evenemang på Radio City Music Hall i New York i morgon den 14 mars på 07:00 ET.

Det började med en Tweet förra veckan

Var säker ute: f-secure.com/static/doc/lab…

I den Schiller helt enkelt säger “Var säker ute”, men sedan länkar till en rapport från säkerhetsföretaget F-Secures senaste Mobile Threat Report. 34 sida PDF detaljer mobil hot som företaget har upptäckt under det sista kvartalet och är i grunden en anklagelse mot Android.

Men det var bara början.

Schiller tappade en atombomb på Android i dag i form av en intervju med Wall Street Journal, där han platta ut bashes Android på allt från säkerhet till en fragmentering av operativsystemet.

Här är en del av valet citat från intervjun

Han sade att Android-användare är ofta kör gamla operativsystem och att fragmentering i Android världen var “rätt och slätt.” Googles egen utvecklaröversikten för Android stöder detta påstående, att notera att endast 15,5 procent av enheter kör den senaste versionen av operativsystemet, Jelly Bean. Reklam och analysföretaget Chitika sade nyligen sade att 61 procent av iOS-enheter kör iOS 6.

Han tillade att “Android är ofta ges som en fri ersättning för en funktion telefon och erfarenhet är inte lika bra som en iPhone.” Hans användarupplevelse är subjektivt, minst sagt.

Schiller fortsätter med att säga, “När du tar en Android-enhet ur lådan, måste du registrera upp till nio konton med olika leverantörer för att få erfarenhet iOS kommer med, de inte fungerar tillsammans.” iOS är en mer enhetlig upplevelse eftersom Apple kontrollerar hårdvara, mjukvara och i stor utsträckning, apps. En av de påföljder för att vara öppen, är att behöva logga in på flera tjänster för att få samma uppsättning funktioner Apple tillhandahåller ur lådan. Ett annat sätt att se på det är att Android är mer öppen, vilket ger användarna tillgång till vissa tjänster som inte finns på iOS.

Schiller citerade en undersökning från Changewave som visade att cirka tre fjärdedelar av iPhone-användare säger att de är “mycket nöjd” med sin enhet jämfört med ungefär hälften av Android-användare. Att man är svårt att diskutera, är iOS mer användarvänligt och kräver mindre teknisk skicklighet att installera, konfigurera och underhålla. Som förmodligen skadar Android tillfredsställelse poäng.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Schiller sade skärmen på iPhone är “fortfarande den bästa visningen av någon smartphone.” Även om jag håller i allmänhet med Phil på detta i termer av bildpunkter per tum (PPI), väljer han att ignorera skärmstorlek. IPhone 5 kommer i en skärmstorlek: 4-inches, medan Android smartphones skärmar sträcker sig från 2,8 till 5,5-inches. Vissa människor kan finna att en större skärm är bättre för deras särskilda behov.

Slutligen, säger han, “Med tanke på iPhone 5 är så tunn och lätt, på grund av att människor gör sina enheter större är att få upp till batteriets livslängd iPhone 5 erbjudanden.” Medan iPhone 5 lovar upp till 8 timmars taltid eller Internetanvändning, har många användare klagat på att det i själva verket betyder inte att uppnå den typen av siffror.

Så, vad gör du om Schiller inlägg? Har han en punkt? Eller är det bara snurra kontroll eftersom han är rädd att Samsungs nya erbjudandet kommer att ha en stor inverkan på iPhone försäljning?

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik