Microsoft rider APAC stora uppgifter, BI vågor

Med Asien-Stillahavsområdet organisationer nu i tjock av att hantera stora uppgifter och krävande bättre Business Intelligence (BI) verktyg för att samla insikt, är tiden “rätt” för Microsoft att utnyttja dessa trender med sin senaste SQL Server release, enligt företagets verkställande .

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Jack Tang, applikationsplattform marknadschef för Microsoft Asien-Stillahavsområdet, sade den ständiga exponentiell ökning av datavolymer innebär att hantera stora datamängder är en viktig trend som påverkar organisationer i hela regionen.

Dessutom är företagen i regionen att sätta större fokus på BI-verktyg för att bryta de data för att hitta relevant, i realtid insikt lättare och snabbare, sade han i en intervju onsdag.

BI är enorm på den asiatiska marknaden, mycket mer så än resten av världen “, sade Tang, som tillade att asiatiska kunder är” på väg “att leta efter stora datalösningar.

Han förklarade att på grund av den starkare asiatiska ekonomin, företag här kan tänka om “hur de kan få ut data infrastrukturinvesteringar mer”, medan deras globala motsvarigheter kommer först behöver oroa sig för de ekonomiska aspekterna av en sådan utgift.

Den verkställande noterade också att den ökande tonvikten och antagande av BI är också på grund av-konsumenter av BI. Idag, fler anställda i en organisation, inklusive icke-IT-personal, vill ha omedelbar tillgång till BI via molnet eller mobila enheter som bärbara datorer, smartphones och surfplattor, istället för att gå till IT-avdelningen och beroende på dem för att generera rapporter, sade han .

Utöver att ta itu med stora uppgifter och BI behöver, Tang betonade de senaste funktionerna i företagets SQL Server-produkt i slutändan handlar om att säkerställa hanterbarheten och enkelheten i användning för att hjälpa företag att hantera olika IT-trender som cloud computing, virtualisering och ökningen av ostrukturerade data.

Detta innebär att fortsätta att erbjuda kunderna förtroende med hög tillgänglighet, säkerhet och katastrofåterställning förbättringar för sina verksamhetskritiska applikationer, sade han.

Kundernas övergång från på plats till molnet skulle också vara smidigare, tack vare de utvecklingsverktyg som tillåter dem att enkelt hamn sina applikationer till molnet, tillade han.

Således “är rätt timing” den för Microsoft att presentera sin SQL Server 2012-databas (DBMS) – som har utformats för att uppfylla dessa krav, Tang påpekade. Produkten tillkännagavs globalt på onsdag, och kommer att vara kommersiellt tillgängliga på 1 april.

En ny funktion som ingår i SQL Server 2012 var datakvalitet tjänst (DQS), som kompletterar den befintliga huvuddatatjänst (MDS), sade Tang.

DQS ger ytterligare detalj och precision till “enda version av sanningen” som genereras av huvuddatakapacitet, och vädjar till företag som behöver deras uppgifter att vara specifik i minsta detalj, såsom finansiella institutioner, tillverkare och organisationer inom den offentliga sektorn, han noterade.

Microsoft kommer också att införa ändringar i sin licensmodell med lanseringen av SQL Server 2012, sade den verkställande. Förutom Server + CAL (klientåtkomstlicens) modell, kommer de andra licensmodell baseras på kärnor, i stället för processorer. Kunderna kommer inte att hitta denna överraskande, eftersom den grundläggande enheten i datorkraft konsumtion idag är nu kärnor, inte processorer, sade han.

Han tillade att dessa licens förändringar avser växande antagandet av virtualisering, eftersom företagen nu kan flytta sina virtualiserade databaser på olika plattformar.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner