Master MasterPass träffar 38 procents tillväxt i APAC 2014

Mastercard har visat att dess digitala betalningar plattform MasterPass har stigit i transaktionsvolymerna i Asien-Stillahavsområdet.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Företaget sade den månatliga föreningen genomsnittlig tillväxttakt på MasterPass transaktioner i Asien för 2014 var 38 procent. Master har förutspått att den månad till månad tillväxten fortsätter, med tanke på att den digitala betalning plattform är tillgänglig för mer än 40 miljoner konsumenter i hela regionen.

Samtidigt, Master sade köpmän mer accepterande av denna nya form av betalning. Hittills är MasterPass erbjuds av nästan 250.000 köpmän över hela världen.

Raj Dhamodharan, Master Asia Pacific grupp chef för nya betalningar, sade trenden är ett bevis på att konsumenter och handlare vill hastighet, enkelhet och säkerhet vid transaktioner online, särskilt för mindre biljett objekt. Master e-handelsdata i Asia Pacific för 2014 visade att sju av de 10 mest köpta kategorierna hade ett värde av $ 60 eller mindre, vilket inkluderade telekommunikations räkningar, verktyg och inköp från musikbutiker online.

Fortsatt utvecklingen av praktiska transaktioner kommer ANZ Bank introducera beröringsfri teknik till sina Eftpos terminaler över hela Australien och Nya Zeeland för att acceptera UnionPay internationella kort.

I en strävan att tillgodose det ökande antalet kinesiska turister, studenter och affärsmän som reser till Australien och Nya Zeeland, och som är UnionPay Internationella kunder, UnionPay s QuickPass kontaktförmåga kommer att genomföras i cirka 90.000 ANZ Eftpos terminaler. Myer, Harvey Norman, och rättvisas kommer att vara bland de första företagen i Australien att erbjuda funktionalitet.

ANZ sa att det kommer att lansera den kontaktlösa tekniken i Nya Zeeland i slutet av 2015. Banken planerar också att införa UnionPay International magstripe och pin-and-chip-kompatibel acceptans för sina Eftpos terminaler och bankomater över 11 marknader i Asien från början av 2016.

ANZ vd Mike Smith sade att det var uppenbart att de betalningsterminaler som behövs för att kunna ge kontaktbetalningsalternativ till UnionPay internationella kunder.

“UnionPay International är den ledande nätverkskort hela Kina, med mer än 50 procent av alla kort i omlopp. Det är också den enda nätverkskort att frågor, rensar och lägger sig i Yuan”, sade han.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Varje år fler och fler kinesiska turister, studenter och affärsmän reser till Australien, med cirka 800.000 besök 2014. Som en super regional bank med verksamhet i 34 marknader, insåg vi att vi behövde för att expandera våra kortbetalningsalternativ för att stödja kundernas gränsöverskridande verksamhet.

Uppdatera 2,32 p.m AEST 17 juni: Förtydligande att 38 procent är en månad till månad tillväxttakt, och inte en årlig tillväxttakt som initialt.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar