Linux Foundation certifieringar tar bort

Enligt en studie utförd tidigare i år av Dice, tech karriärsajt, är 93 procent av rekryterarna ser att anställa Linux proffs. Om du vill ha en av dessa jobb, ett bra sätt att öka dina chanser att gå till mänskliga resurser med en av de, Linux Foundation nya certifieringar, som Certified SysAdmin (LFCS) eller Certified Engineer (LFCE).

Linux Foundation introducerar nya Linux certifieringar, Linux arbetsmarknaden värmer upp, Linux Professional Institute sätter Linux i klassrummen, Linux Foundation fria nätet intro till Linux klass öppnar sina dörrar, Undersökning visar företag behöver Linux talang och de behöver det dåligt

Det faktum att Linux jobb är heta har inte gått obemärkt förbi. Enligt Dan Brown, The Linux Foundation: s PR & Marketing Manager, “The Linux Foundation, Introduktion till Linux mooc-kurs (MOOC), som kan hjälpa till med grundläggande prep för LF Certified SysAdmin examen, har haft över 270.000 registreringar från 100 + länder. ” Som har gjort detta online-klass största MOOC någonsin.

Även om dessa Linux Foundation certifieringar är utformade för att vara ett komplement till den lägre nivå Linux Professional Institute (LPI) certifieringar, de är mer jämförbart med hög nivå certifieringar som Red Hats Red Hat Certified System Administrator (RHCSA) genom att de är inte lätt att passera.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Proven är alla genomförs från en Linux skal – inga enkla att använda grafiska verktyg här! – Och har ett pass hastighet på under 60 procent. Lika tuff som de är, men 80 procent av de personer som har tagit examen skulle rekommendera söker certifiering till en vän.

Rädd för dessa odds? Tja, jag kan inte klandra dig, men det finns nu en gratis examen prep guide som hjälper dig redo och bygga upp ditt mod.

Dessutom Linux Foundations CMO Amanda McPherson, nyligen bloggade, “När du registrerar dig för testet kan du ställa in datum för att ta det väl i framtiden eller du kan välja ett datum när du är klar. Det är inte en omedelbar process eftersom en proctor måste schemaläggas och så vidare. Vi uppmuntrar dig att registrera dig för examen och få din testa planerade datumet så att du kan få dina förberedelser pågår. du har 12 månader från det att du registrerar dig för att ta examen, så du kan ge dig själv så mycket tid som behövs för att förbereda och du kommer att vara i systemet för uppdateringar eller ändringar. ”

Linux Foundation kommer också att publicera berättelser om människors erfarenheter med proven. Den första av dessa berättar om Will Sheldon, en IT-chef för öppen källkod konsultföretag Appnovation Technologies, som tog LFCE examen och passerade. Om du vill höra om hur andra människor möter samma situation du är redo för, kan berättelser som Wills vara till hjälp.

Till skillnad från Red Hat tentor, som är Red Hat Enterprise Linux (RHEL) -specifika, det finns tre varianter av Linux Foundation examina: Ubuntu, CentOS, och openSUSE. Hittills har hälften av examen tagare valt Ubuntu med 45 procent tar CentOS examen, och endast fem procent väljer openSUSE testet.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

De LFCS och LFCE tentor kostar $ 300 vardera. Certifierings innehavare får en grafisk varumärke som designerar deras slutförande av testet som kan visas på meritförteckningar, Linkedin-profiler, webbplatser och mer. Om du väljer att ta en, jag önskar er all lycka i världen.

 Berättelser

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck