Lenovo-Motorola affär: För Google är det fortfarande handlar om patent

Det är officiellt. Lenovo har, köpte Googles smartphone verksamhet för $ 2,91 miljarder dollar.

Lenovo köper Googles mobiltelefonverksamhet för $ 2,91 miljoner, Lenovo reorgs biz efter IBM server köp, Samsung, Google patent affär en bra mall, men …, Efter anti administrativa avtal med Google, gör Samsung patent fred med Ericsson, Google och Motorola Mobility : Det handlar om patent

Vissa personer tyckte att det här överraskande. Inte jag. Jag sagt det förut, jag säger det igen. För Google köper Motorola Mobility 2011 handlade om att bygga upp sina patent försvar.

Lenovos smartphone strategi har kretsat kring tillväxtmarknader, men detta ändrades i en hast efter förvärvet av Googles Motorola Mobility mobiltelefonverksamhet.

Miljardären investeraren Carl Icahn spikade det i mitten av 2011, då han sade att Motorola Mobility med 17.000 godkända patent och annan 7500 i pipeline hade “en av de starkaste och mest respekterade patentportföljer i branschen.”

Telefonerna? Google-Motorola Mobility affär värd dem på “nästan ingenting.” Så långt från att förlora pengar på affären, den $ 2,91 miljarder Mobility smartphones och $ 2,35 miljarder Google redan har för, sälja Motorolas TV set-top box företag, Motorola Home, var ren vinst.

Som Googles vd Larry Page sade i sin blogg inlägg på affären “Motorolas patent har bidragit till att skapa lika villkor, vilket är goda nyheter för alla Android användare och partners.” Och, tillade han: “Google kommer att behålla majoriteten av Motorolas patent, som vi kommer att fortsätta att använda för att försvara hela Android ekosystemet.

Sant, Motorolas patent, har inte varit lika mycket värd i patent krig, som Google hade hoppats. Men patent krig ta år att lösa. De kan ändå visa sitt värde i framtida stämningar.

Under tiden har Googles patentportfölj visat sitt värde utanför rättssalen genom att hjälpa till att göra, avtal patent med Ericsson, som, liksom Samsung. Dessa patent har redan visat sitt värde.

Vid dagens slut ser jag denna affär som en vinst för både Lenovo och Google. Den förstnämnda får en omedelbar in den starkt konkurrensutsatta marknaden för smartphones, medan den senare får mer pengar samtidigt som man behåller de patent det initiala förvärvet handlade om i första hand. Pengarna Google gör från Lenovo affären bara grädde på moset för sökandet jätte.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

 Berättelser

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien