Lenovo lanserar X220 och X220 Tablet med Sandy Bridge

I mitt inlägg igår om kommande Sandy Bridge bärbara datorer, ingår jag en länk till vad såg ut som specifikationerna för en uppfräschade Lenovo ThinkPad X-serien ultraportabel. Nu Lenovo har gjort det officiellt, tillkännager både X220 och X220 cabriolet tablett, men ingen kommer att finnas tillgänglig fram till april.

Lenovo ThinkPad X220 Blad, Lenovo ThinkPad X220 Tablet Blad

Även om det behåller ThinkPad utseende och känsla, har X220 en ny design baserad kring en 12,5-tums skärm med en upplösning på 1366 x 768 pixlar. X220 är tunnare, lättare och mer hållbara än den nuvarande X201, enligt Lenovo. Trots detta kommer det att använda andra generationens standard spänning Intel Core-processorer. Lenovo hävdar att X220 med en standard 2,5 GHz Core-i5-2520M dual-core kommer att köra 75 procent snabbare än en konkurrerande ultraportabel med en låg spänning processor såsom Dell Latitude 13 eller Samsung Series 9.

Lenovo lovande stora batterinummer med olika batterialternativ, men det finns en asterisk. ThinkPad X220 har en effekt på 15 timmar med en 9-cells batteri, och ett externt batteri kan driva det till 24 timmar. I en fotnot Pressmeddelandet anger detta är med en extremt låg spänning processor – inte de högre prestanda standard spänning chips – samt en SSD. Såvitt jag kan berätta från databladet (länkar nedan), kommer X220 inte vara tillgängliga med en ultralåg spänning chip. Tabletten, som kommer med en 4-cells batteri har kortare batteritid. Men en valfri 6-cells batteri och externt batteri kan utvidga det till 16 timmar, Lenovo påståenden.

Den nya X-serien har flera andra förbättringar. Även Lenovo inte uttryckligen nämna det i pressmeddelandet, verkar det som om X200 också kommer att finnas tillgänglig med en “extra-ljus” IPS (in-plane switching) display, som har en bredare betraktningsvinkel. Tabletten har en 300-nit IPS-skärm med extra reptålig Gorilla Glass. Pekplattan är mycket större och inte längre har separata knappar, vilket ger mer utrymme för multi-touch gester (den röda Trackpoint är fortfarande där, naturligtvis). Vissa konfigurationer inkluderar USB 3.0. Och X220 har en 720p webbkamera och flera funktioner för att förbättra kvaliteten på röst- och videokonferenssamtal.

ThinkPad X220 och X220 Tablet kommer att börja på $ 899 och $ 1199, respektive. Lenovo har inte tillkännagivit specifika konfigurationer, men datablad som publiceras på företagets webbplats visa mer information. Processorn val kommer att sträcka sig från 2,1 GHz Core-i3-2310M till 2.7GHz Core-i7-2620M (X220 har några fler alternativ än tablett). Förutom hårddiskar på upp till 320GB, kan båda modellerna konfigureras med 80-, 128- eller 160 GB SSD. X-serien bygger på Intel HD 3000-grafik, vilket är en stor förbättring jämfört med Intels tidigare integrerade grafik, men fortfarande ingen match för diskreta grafikkretsar från AMD eller Nvidia. Ju större T-serien och W-serien kommer att erbjuda Nvidia GPU och Optimus byta teknik.

Ett par platser redan har postat fullständiga betyg av ThinkPad X220 inklusive Laptopmag och PCMag. webbplatsens James Kendrick har också skrivit sina tankar om den nya X-serien (ThinkPad X220 omdöme: Awesome tangentbord och 20 timmars batteritid).

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen