Justice Dept. sveper misstänkta “warez grupper

Dubbat “Operation Fastlink” svepet bestod av 120 sökningar i 27 stater och 10 länder. Tjänstemän grep 200 datorer, 30 av vilka påstås ha använts som lagring och distribution servrar, som innehåller tusentals upphovsrättsskyddade verk, inklusive nyutgivna filmer och musik.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Justitiedepartementet uppskattar att det beslagtagna upphovsrättsligt skyddat material var värt $ 50 miljoner.

Under de senaste 24 timmarna, i nära samarbete med våra utländska brottsbekämpande motsvarigheter, har vi flyttat aggressivt för att slå på själva kärnan i den internationella piratkopiering världen “US justitieminister John Ashcroft sade i ett uttalande.

Operationen specifikt riktade “warez” grupper som påstods sprider piratkopior av programvara, spel, filmer och musik på Internet. Medlemmarna i dessa grupper kan distribuera material till “välj kundkrets” över säkra servrar, och dessa filer slutar så småningom upp på en Internet Relay Chat nätverk eller ett peer-to-peer fildelningstjänsten, enligt justitiedepartementet.

Operation Fastlink är den senaste i en pågående kampanj av brottsbekämpande organ runt världen för att rikta misstänkta warez grupper. År 2001, justitiedepartementet och utländska myndigheter genomförde en tvådagars raid som grep datorer från en grupp som heter “DrinkOrDie.”

Justitiedepartementet tillade att Fastlink riktade ett antal misstänkta warez grupper, inklusive Fairlight, Kalisto, Echelon, klass och projekt X. Undersökningar genomfördes i USA, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Ungern, Israel, Nederländerna, Singapore , Sverige och Storbritannien.

Bransch grupper som Recording Industry Association of America, Motion Picture Association of America, Business Software Alliance och Entertainment Software Association deltog i undersökningen. Separat har RIAA sparade nästan 2000 individuella stämningar mot påstådda fil-bytare i hopp om att skrämma folk borta från att använda peer-to-peer, program som Kazaa.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer