Japan signalerar ny lagstiftning för att stävja telefonsubventioner

Sanae Takaichi, Japans minister för inre angelägenheter och kommunikation, har sagt att världens näst största ekonomi är ute efter att begränsa mobiltelefon rabatter till både lägre dataavgifter och göra data prissättningen öppnare.

Takaichi berättade Nekkei, världens största affärstidning med en upplaga på 3 miljoner per dag, att något måste göras i Japan för att stävja överdriven konkurrens mellan operatörer i mobiltelefon rabatter och de stigande kostnaderna för mobila avgifter för att lindra den ekonomiska bördan för hushållen. Flytten verkar upprepa liknande åtgärder förra året i Sydkorea när dess Mobile Distribution lagen trädde i kraft i oktober 2014.

Japans departement som ansvarar för reglering av landets telekommunikationssektorn granskar en plan för att skära mobilsamtal, och kommer att leverera sina slutsatser i december. Takaichi berättade enligt uppgift den Nekkei: “Jag hoppas att räntesänkningen planen kommer att öka hushållens disponibla inkomster”.

I september i år, Japans premiärminister Shinzo Abe signalerade regeringen kommer att passera lagstiftning för att underlätta den ekonomiska bördan för trådlösa avgifter på japanska hushåll. Men regeringens öppenhet för att reglera privata uppgifter sektorn prissättning har också skapat en del kontroverser.

Japans inre angelägenheter och kommunikationsdepartementet söker också att ta itu med en uppenbar brist på öppenhet och känsla av orättvisa i uppgifter prissättning bland den japanska allmänheten.

Japans NTT Docomo är bland de operatörer som säljer telefoner som gjorts av företag som Apple och Samsung för en bråkdel av de faktiska kostnaderna för att locka kunder till sina mobila planer.

Docomo kan ta igen de djupa rabatter genom att ta ut en långsiktigt hög datahastigheter till abonnenter. Men det kommer till en kostnad för ett hushålls månadsbudget, Takaichi sade i intervjun.

Mobil kommunikation utgifterna har ökat till 4,4 procent av hushållsbudgeten på en genomsnittlig japansk familj av två eller mer – en ökning med 20 procent under de senaste 10 åren, enligt inrikesministeriet och kommunikationshushållsundersökning.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell