Intel att få jobb, innovation med nya Arizona fabriken

Flankerad av en amerikansk president under the gun att skapa fler jobb i USA, Intels VD och koncernchef Paul Otellini sade i dag som kommer att investera mer än $ 5 miljard i ett nytt chip produktionsanläggning vid Chandler, Arizona. Anläggning, med byggandet börjar senare i år .

Otellini gjorde tillkännagivandet under ett besök av president Barack Obama i dag till en Intel anläggning i Hillsboro, Oregon. Obama var i Silicon Valley i går kväll, där han ätit med några av de mest kraftfulla namnen i den tekniska branschen att diskutera innovation och, förmodligen, hur det skulle kunna leda till att skapa arbetstillfällen i USA

Intel sade att den nya Arizona fabriken kommer att vara den mest avancerade, hög volym halvledartillverkningsanläggning i världen. I ett uttalande konstaterade bolaget att medan mer än tre fjärdedelar av Intels försäljning kommer från utanför USA, är tre fjärdedelar av sina processorer tillverkade i USA.

Firman sade Arizona anläggningen skulle inte bara skapa “tusentals” av konstruktion och permanenta manfacturing jobb, men skulle också hjälpa Intel att driva innovation. I ett uttalande, Brian Krzanich, senior vice president och general manager för Intels tillverkning och Supply Chain, säger

Investeringen placerar vårt produktionsnätverk för framtida tillväxt. Detta fab inleder sin verksamhet på en process som gör det möjligt för oss att skapa transistorer med en minsta karaktäristisk storlek 14 nanometer. För Intel tjänar tillverkning som ligger till grund för vår verksamhet och ger oss möjlighet att erbjuda kunder och konsumenter med spjutspetsprodukter i hög volym. Den oöverträffade omfattning och omfattningen av våra investeringar i tillverknings hjälp Intel upprätthålla ledarskap och driver innovation. ”

Byggnaden. betecknas Fab 42, kommer att slutföras under 2013.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen