Inga e-skatter, säger CES panel

Det bör inte finnas några skatter på e-handel alls “, säger Virginia Gov. James Gilmore, en av regeringen och industrin tjänstemän sitter på panelen. Gilmore är ordförande i 19-medlem Advisory Commission om elektronisk handel, som försöker att hash ut en plan för att rättvist behandla beskattning webbtransaktioner.

I stället för att beskatta e-handel, Gilmore föreslog avskaffa 3 procent telekom skatt och hålla tillbaka en procent av denna skatt att ge tillstånd som ett incitament för att hjälpa dem att få fast. Dessutom sade Gilmore den digitala klyftan ska överbryggas med pengar som för närvarande är öronmärkta för välfärd.

Lokala myndigheter och många andra guvernörer har uttryckt oro över att den no-skatt planen kommer att skada tjänster som brandkår och bibliotek som mer handel sker på nätet – och därför inte bidrar till lokala kassakistor.

Gilmore sade att han köper inte klagomål från traditionella verkliga återförsäljare som e-handel förstör deras verksamhet. Till exempel, påpekade han att parkeringsplatser var svårt att hitta på köpcentret under julhandeln – en indikation på att folk inte överger fysiska butiker. “Business är bra och ändå e-handel växer”, säger Gilmore.

möte i mars, Den rådgivande kommittén sammanträder igen i mars.

PSINet Inc. (Nasdaq: PSIX) VD Bill Schrader, som talade efter Gilmore, applåde guvernörens plan säger potential Internet skatter är hans företags “singel, största oro.”

Rep. Tom Bliley, R-Va., Ordförande för House Ekonomiutskottet, pekade också på starka verkliga försäljning som bevis på att inga nya Internet skatter behövs, även om han medgav att det kan vara ett problem i framtiden.

Dessutom Bliley kritis Clintons plan för att komma ner på e-apotek. Vissa online drog säljare har kommit under eld för att sälja människor produkter såsom Viagra trots att de inte har recept. Bliley sade befintliga lagar förbjuder sådan försäljning, och USA behöver inte extra federal lagstiftning.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard