Indymedia server beslag “kan ha brutit mot RIPA”

Regeringen har förnekat alla brittiska brottsbekämpande inblandning i beslag av servrar som tillhör alternativ medienät Indymedia förra veckan – att lägga till förvirringen om vem som gjorde det.

Omkring 20 Indymedia webbplatser togs ner när två av sina servrar togs bort från webbRackSpace Heathrow kontor i London förra veckan.

Från början var det påstås vara ett verk av FBI använder en gemensam italiensk-schweiziska domstolsbeslut, men FBI senare förnekade all inblandning. Till dags dato har alla Rackspace sagt är det överlämnas servrarna efter att ha delgivits ett domstolsbeslut och att en juridisk gag förhindrar ytterligare kommentarer i frågan.

Berörs av genomförandet av en utländsk domstol order på brittiska mark, liberal demokrat IT talesman Richard Allan MP lagt fram en parlamentarisk fråga frågar vad Home Office engagemang var.

I ett skriftligt svar, hemmakontor minister Caroline Flint sa att hon inte tror att det är nödvändigt att göra ett uttalande till underhuset och skulle bara svara: “. Jag kan bekräfta att inga brittiska brottsbekämpande organ var inblandade”

Under tiden Indymedia har haft servrarna tillbaka och genomför en egen undersökning för att ta reda på om någon känslig information har tagits eller äventyras. Det hävdar e-post till advokater i samband med en kommande rättegång i Italien lagrades på skivorna.

Allan sade att om detta är sant då beslaget kan ha brutit mot Storbritanniens reglering av undersöknings Powers Act (RIPA), som reglerar avlyssning.

I Storbritannien, avlyssning är att samla in underrättelser verktyg. RIPA förbjuder material från avlyssning som åberopas som bevis i domstol “, sade han.” Om e-postmeddelanden har gripits utanför denna rättsliga process då ett allvarligt brott kan ha begåtts. Detta kan bero på om beslag av skivor som innehåller e-post anses vara “avlyssning” i motsats till att dra dem trådarna när de överförs.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

En teori som lagts fram just nu är att de italienska myndigheterna serveras en stämning på Rackspace huvudkontor i USA med hjälp av bilaterala fördrag om inbördes rättshjälp och att Rackspace räckte sedan över servrar från sin London värd centrum.

Rackspace inte svara på förfrågningar om kommentar.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig