IBM ansikten “Rocky tid”, men omvandlingen är nyckeln: VD

IBM står inför en “rocky tid” för att höja intäkterna och flyttas till nya tillväxtområden, men omvandlingen kommer att säkra företagets framtida framgångar, enligt bolagets vd.

Big Blue VD Virginia Rometty berättade New York Times att samtidigt minska efterfrågan på hårdvara och ökad konkurrens har hotat bolaget med stagnation och minskade inkomster, företaget söker vägar för ny tillväxt. Rometty, som tog rodret nästan tre år sedan ärvde utmaningen att öka företagets lönsamhet marginaler, som har tagit ett dyk som hårdvara och mjukvara efterfrågan gav vika för cloud computing och online datadrivna tekniken går framåt.

Förra månaden, IBM rapporterade, kvartalsvis inkomster, är som visade att programmet enbart gör tech jätte vinst. Big Blue rapporterade första kvartalet vinst på $ 2,4 miljarder eller $ 2,29 en aktie, en minskning med 21 procent jämfört med föregående år. Första kvartalets omsättning var $ 22,5 miljarder ned fyra procent baserat på 2013 resultat.

IBM är ett pågående arbete för säker eftersom endast mjukvarudivision levererade någon tillväxt. Hårdvara är fortfarande ett problem för Big Blue.

Dålig efterfrågan och låga vinstmarginaler har berörda investerare, vilket leder Rometty att insistera på att medan IBM utstått en “stenig tid” företagsledningen “förändrar detta företag för nästa årtionde.

Det är inte ett jobb ett år “, säger Rometty.” Inte när du är hundra miljarder dollar företaget.

IBM har redan gjort ett antal ändringar för att effektivisera verksamheten och ta bort mindre lönsamma sektorer från sin portfölj. På senare tid har företaget sålt av inte bara persondatorer och lagring disk-driv divisioner, men också tillåtet Lenovo att köpa sin, x86-server verksamhet, för $ 2,3 miljarder kronor. Enligt IBM verkställande, har företaget även dedikerade resurser och tid i nya områden, bland annat Big Data och moln stil computing där både behandling och mjukvara levereras över webben.

Rometty säger att cloud computing kan “omvandlas till en möjlighet” för att säkra företagets framtida lönsamhet.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

Även IBM redan har signalerat en övergång till molnet genom köp av molnet uppstart Softlayer för $ 2 miljarder förra året och löfte om att investera, $ 1,2 miljarder moln dedikerade datacenter står företaget hård konkurrens från etablerade aktörer i branschen inklusive Amazon, Google, Microsoft, och Salesforce. IBMs moln verksamhet ökade med 69 procent förra året, men de flesta av vinsten härrörde från privata moln. Om man planerar att gå in i offentliga moln domänen då IBM kommer att behöva dra något speciellt ur hatten att konkurrera med den dominerande marknadsledaren, Amazon Web Services.

Jag känner mig väldigt bra om i vilken riktning och hur vi har kristalliserat det, “Rometty berättade publikationen” Vi gör framsteg, och vi behöver bara hålla sig i rörelse med hastigheten.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec