Att hålla världens hissar kör smidigt med maskininlärning och IoT

Chansen finns att du har ridit i en ThyssenKrupp hiss.

Hur systemet fungerar

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

Den tyskbaserade företag tar hand om mer än 1,1 miljoner hissar över hela världen och driver hissar i kända byggnader såsom One World Trade Center i New York och 1263 fot CMA Tower i Riyadh, Saudiarabien – landets högsta skyskrapa.

Att hålla dessa hissar som kör är en heltid företag, och efterfrågan ökar för varje år som nya byggnader våren upp i snabbväxande länder i Kina och Indien.

“Den hissverksamhet är en underhållsarbete. Du installerar en hiss en gång och du behålla det för 100 år”, säger Dr Rory Smith, chef för strategisk utveckling Americas för ThyssenKrupp.

Våra kunder vill inte att vi ska säga “Vi vet att det bröt, de vill” Vi fast det innan det bröt “. Allt de bryr sig om är aldrig höra om deras hiss.

Att se en hiss bryter aldrig ner kräver en hel del data och ThyssenKrupp riktat sin uppmärksamhet mot de stora mängder outnyttjad information som genererar varje dag.

Sedan förra året har företaget arbetat med Microsoft för att bygga ett övervakningssystem som matar data från sina hissar och rulltrappor till Azure moln plattform, med hjälp av Microsofts Intelligent Systems Service för att fånga denna information och dess maskininlärning tjänst för att förstå det. ; ThyssenKrupp

Målet är att utveckla ett system som vet vad reparationer måste genomföras innan något går sönder och som kan ge råd ingenjörer på vilken arbete krävs under utryckningar.

ThyssenKrupp har trialled ett proof-of-concept version av systemet på mindre än 50 hissar och planer på att börja rulla ut det på allvar i år, räknar med att utvidga det till cirka 600.000 hissar och rulltrappor i 12 månader. Så småningom företaget har för avsikt att använda systemet för att övervaka cirka 60 procent av sina hissar över hela världen.

Moderna hissar – de monteras i de senaste 30 åren – i allmänhet använder flera inbyggda datorsystem för att köra hissen. Dessa system genererar en rad uppgifter, som indikerar när trycks Knappar, när dörren öppnas och stängs, hur ofta de motorer som driver hissen kör och vikten bärs av hisskorgen.

Hissens system genererar också fel eller händelsekoder, som kan läsas av en underhållsingenjör under nästa rutinservice och hjälpa dem räkna ut vad som behöver uppmärksamhet.

ThyssenKrupp planerar att fästa en anordning som samlar dessa koder, tillsammans med andra uppgifter om driften av hissen och skickar dem till Azure-plattformen varje dag.

Genom att övervaka användning på detta sätt ThyssenKrupp planerar att rikta var och när den utför underhåll. Snarare än att schemalägga en rutinservice varje x antal månader, skulle frekvensen och arten av dessa tjänster i stället baseras på hur varje hiss fungerar. Att hålla koll på deras arbete kommer att vara Azure maskininlärning tjänst, som kommer att övervaka detaljer som hur ofta en hiss dörren öppnas eller energi som förbrukas för att driva hissen.

“Vi kan verkligen anpassa vårt underhåll och lära hur mycket som behövs. Vilka är de uppgifter vi behöver för att utföra på vårt nästa besök baserat på användning, miljö, väder och byggnaden,” sade Smith.

Låt oss anta att vi vet belastningen av en bil och motorströmmen, om vi ser den nuvarande går upp på samma belastning över tiden, innebär det en friktionselementet ökar – som kanske ett lager går dåligt.

“Med maskininlärning vi kommer att få en lista som säger” På nästa underhåll är dessa uppgifter som du bör utföra “,” sade Smith.

Förutom att de regler som används av maskininlärningstjänst bestämma när en tjänst behövs och vad arbetet ska göras, kommer att uppdateras automatiskt baserat på feedback från ingenjörer. Till exempel kan en hissdörr planeras för en tjänst var 10.000 gånger det öppnar, men denna regel kan ändras om erfarenheten säger att dörren behöver i allmänhet uppmärksamhet var 5000 gånger.

Dr Rory Smith sade “Med maskininlärning kommer vi att få en lista som säger” På nästa underhåll är dessa uppgifter som du bör utföra ‘ “, ThyssenKrupp,” För varje hiss regeluppsättningen kan vara densamma, men villkoret när du behöver göra något kan vara annorlunda, “Smith och tillade systemet skulle också faktor i vad det hade lärt sig om den miljö där byggnaden baserades.

Exempelvis hissar som är i tuffa miljöer. Jag tillbringade fem år i Dubai, där du har problem med sand komma in allt. Kanske du behöver göra mer underhåll där än man gör i en mycket ren miljö.

Smith hoppas systemet kommer att hjälpa ThyssenKrupp hantera den explosiva tillväxten i efterfrågan på hissar i Kina, Indien och andra snabbt utvecklingsländer.

“I USA finns en miljon hissar för närvarande är verksamma. I Kina varje år 500.000 hissar tillsätts. Så vartannat år i Kina antalet hissar installeras och drift är lika med antalet som har funnits i cirka 150 år i USA,” han sa.

Hur håller du med det? Utbildningen Problemet är enormt eftersom man måste vara utbildning alla dessa människor som inte har någon erfarenhet av hissar eftersom det inte har funnits en hiss industrin i samma storleksordning.

En expert i fickan

Utmaningar

“Vi tittar på detta för att hjälpa utbildning, underhålls- och hålla jämna steg med tillväxten”, säger Smith.

ThyssenKrupp och Microsoft har byggt ett expertsystem baserat på Azure maskininlärning som kan berätta en ingenjör vad är sannolikt att vara fel med en hiss under ett servicebesök – listar de fyra mest troliga orsakerna till en felkod och sätt att testa för varje problem.

Återkoppling från ingenjörer på vad det verkliga problemet var och hur de fasta det hjälper systemet lära och förbättra hur den tolkar sådana felkoder och råder andra ingenjörer i framtiden.

Arbeta ut vilken information företaget har tillgängliga och vad man ska göra med det stod för den största delen av arbetet med att utveckla systemet under det senaste året, enligt Smith.

Utöver detta arbete har de två företagen tillbringade större delen av sin tid utforma programvara för att hantera data som flyter från sin utrustning.

“Det är mycket komplicerad eftersom vi har flera olika typer av hissar och rulltrappor,” sade Smith.

Vi har haft att sätta en hel del arbete på att bygga de regler motorer och programvara för att stödja detta.

Arbeta med Microsoft, företaget var tvungen att ta fram programvara för att prioritera hanteringen av hiss felkoder så att systemet förstått bästa tillvägagångssättet.

För det första har enheten samla data har konfigurerats så att eventuella felkoder som tyder på en fråga som kräver omedelbar uppmärksamhet omedelbart rapporteras till företaget.

Dock kommer huvuddelen av felkoder skickas en gång per dag, och Smith sade ThyssenKrupp och Microsoft hade utvecklat en “mycket komplicerade” regelmotor för att tolka dessa felkoder – en som tar hänsyn till både allmänna och särskilda faktorer – såsom landet en hiss är baserad i. Skapa som styr motorn är “en av de största utmaningarna vi har”, enligt Smith.

Den andra Tyngdpunkten i ThyssenKrupp har integrera data och system på Microsofts Azure moln med sina ERP-system – Oracle i USA och SAP i Europa.

Även om det är fortfarande tidiga dagar för projektet, är Smith hoppfull att ge sina ingenjörer en ficka expert på sina hissar och användning av riktade servicescheman kommer att inse ThyssenKrupp mål att skära haverier.

“Generellt sett, hiss företag säljer underhåll baserat på” Vad som än händer, vi fixa det åt dig “, varje uppdelning betalt för. Allt vi behöver göra är att eliminera en uppdelning [per hiss] och detta system betalar sig”, säger Smith .

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk