NZ prop syftar till IKT Holy Grail

Nya Zeelands regering har satt upp en stor uppgift, och en som går till hjärtat av varje större IT-projekt.

Jag har faktiskt chockad över hur föråldrade många offentliga sektorn IT-system är, och hur stor utmaningen är att uppgradera och modernisera dem, “NZ premiärminister John Key sade när han tillkännagav en ny” superdepartementet “täcker Business, innovation och Sysselsättning.

Nyckel planer på att ändra detta, med snabbare genomförande av ny teknik för att ge mer kostnadseffektiva sätt för nyzeeländare att samarbeta med regeringen.

För att hjälpa honom i hans arbete, har Key utsett en av sina betrodda löjtnanter att nå sitt mål – tidigare ICT minister Steven Joyce, som kommer att leda upp den nya “super departement” och spjutspets mycket av den tekniska utvecklingen. Du kanske kommer ihåg Joyce levererade många av regeringens IT-åtaganden i sin första sikt, såsom att få bollen i rullning på NZ $ 1,5 miljarder ultrasnabb bredbandssatsningen.

Naturligtvis, om det kommer att bli en teknik moderniseras projekt, måste vi fundera över vad detta “acceleration” av IT-projekt kostar. Och kan landet råd med dem?

Joyce berättade NZ National Business Review att det inte kommer att bli en betydande ökning av NZ $ 2 miljarder dollar per år eller så den nyzeeländska regeringen spenderar på ICT ett år.

Men även om inte, verkar det som om landet inte har råd att inte ha en sådan förändring.

Ministern talade om den “dåliga” state of befintliga system, säger han sin nationella-ledda regeringen ärvt från den tidigare Helen Clark Labourregeringen, något vissa IKT-företag berättade att de kommit överens med honom om. Projekt hade försenats, Joyce sade, och nu har han och andra ministrar har för avsikt att arbeta närmare med statliga CIO än tidigare för att säkerställa snabbare projektleverans.

Även stöder regeringens rör sig i sin enhet för e-förvaltning, en del i landets IT gemenskap fruktar att regeringens budget kan leda det att leta efter erbjudanden så billiga att IKT-sektorn inte skulle kunna erbjuda regeringen god kundservice och att det inte skulle vara mycket vinst kvar för att finansiera framtida innovation.

Jag är säker på att regeringen kommer att se till att den kommer att få bästa möjliga resultat för skattebetalarna och nya inköps paneler är bara en del av sina reformer upphandling, men det kommer att behöva lyssna på branschen som den planerar att genomföra stora förändringar.

Jag är också säker på att John Key och Steven Joyce inse att de har satt sig något av en utmaning, att “Holy Grail” av IKT-projekt överallt – att leverera besparingar utan att spendera ett berg att göra det.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck