Neat ögon liv bortom skannrar, skift fokus till programvara och moln

Få saker kan låta dödsstöten för ett företag helt som en enkelspåriga djupdykning i en nisch industri. Visst, specialisering och kompetens är stor, men utan en bra bit av differentiering en nisch företag kan fack själv, och det kan vara svårt att vända.

För Neat Company, blev behovet av att skilja klart tidigt. Snyggt gjort sig ett namn som scanner företag, med ett myller av konsumentstyrd reklam visa upp hur NeatDesk skannern vände kvitton i en logg över kostnaderna rätt på en hemdator.

Många av dagens småföretag och startups har blivit spets adopters och innovatörer inom teknik, eftersom de inte kedjas till stora, äldre system.

Och medan företaget hade andra erbjudanden som riktade bekostnad spårnings behov småföretagare (Neat faktiskt fick det börja utveckla programvara som extraherade data från kvitton), blev skannern bolagets totem – en farlig proposition vid en tidpunkt då affärsapplikationer var utveckling och användning av papper minskar.

Jag talade nyligen med Chris Barbier, Neat vice VD för produkthantering, om hur företaget har arbetat för att gå längre än skannern och i en värld av moln, mobil och stora uppgifter – med målet att bli en komplett ekosystem av SMB kostnader och arbetsflödesverktyg .

Det hela började med att hantera kvitton. Neat började som ett företag mer än 12 år sedan under namnet NeatReceipts. Utgångspunkten för verksamheten var ganska självförklarande, med huvudsaklig inriktning på att dra data från kvitton för att hjälpa företag att hantera reseräkningar. Tillbaka i den mörka tiden i början av 2000-talet, ta bilder var en stor utmaning, som mobiltelefoner var fortfarande stum och deras kameror i princip värdelösa – därav födelse Neat kärn scanner produkt. Som Barbier sade, var scannern alltid om “hjälpa kunder få data ur sina uppgifter.”

Problemet med dessa reklamfilmer. Innan jag började att lära sig om Neat som ett företag för att denna berättelse, de fiffiga skanner reklam var den enda bakgrunden jag hade. Neat främjat sin skanner linje tungt, och framgången för reklam spelat en stor roll i företagets tillväxt, men som Barbier sade, “den direkta tv branding sågs mer som mer konsument fokuserad reklam. Uppfattningen är att vi är konsumentverktyg men verkligheten är att vi är en SMB verktyg. ” Barbier sade Neat har börjat mjukna konsumentvinkel sin reklam för att tilltala fler SMB, liksom fokus på mjukvarusidan av sina erbjudanden.

Att flytta till mobil och moln. Barbier sade förvärva data från kvitton har alltid varit differentiatorn för företaget. Men i dagens värld, det finns mycket fler alternativ för datahämtning och bildtagning. Så NeatConnect föddes, företagets direkta moln scanner som fortfarande gör grunderna som extrahera data från kvitton och göra uppgifterna sökbara, men sedan går det extra steget att integrera dessa data till Neat digitala arkiveringssystem NeatCloud eller andra tredjepartssystem såsom Box, Dropbox, Evernote och Google Drive.

Vi har också mobila bildfångst på enheter, vi har möjlighet att skicka digitala kvitton och dokument via e-post – vi utökar ständigt källorna datainsamling. Det är allt på grund av konceptet att ha tillgång till information överallt. Vi hade traditionella skrivbordsprogram, men det blev svårt för människor på väg och resa. Så utvecklingen av oss till molnet har varit mer om samarbete och utvidga infångningskällor.

Framöver, sade Barbier Neat planer på att skjuta på med sin mjukvara och molnfokuserat synsätt för att tilltala små företag på jakt efter kostnader och arbetsflödesverktyg som kräver minimal teknisk skicklighet. Han sade en komplett gränssnitt förändring är på horisonten liksom Neat programvara kompatibilitet med andra skannrar. Barbier också antytt kommande partnerskap med tredjepartsverktyg för redovisning och hantering av kundrelationer. “Dessa förändringar kommer att komma de närmaste månaderna”, säger han.

Vi expanderar bortom bara skannrar. Vi gillar våra skannrar, men vi är inte ett hårdvaruföretag, vi är verkligen ett mjukvaruföretag.

Mer

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

NeatConnect hands-on: Cloud synkronisering via WiFi digitaliserar dokument snabbt, trådlös scanner skickar dokument direkt till molnet

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela