Lojalitet bland asiatiska anställda inte längre värderas, men det bör

Tryck aldrig en lojal person till den punkt där de inte längre ger ett dugg.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Jag har sett det citatet gör sin runda på Linkedin nyligen och det fick mig att undra om vad som skulle uppmuntra arbetstagare att stanna i – eller lämna – en organisation, och om anställdas lojalitet är även vanligt idag.

Japan, för en, är vida känd för sin lojal arbetskraft – åtminstone var det en gång. Vanligen beskrivs som Shushin-Koyo eller “livstidsanställningar”, denna kultur av odödliga företagslojalitet uppstod på 1920-talet när stora japanska organisationer rekryterade akademiker och lovade livstid anställningstrygghet och förmåner som ett sätt att behålla talanger. I gengäld arbetade anställda hårt och lovade en stark lojalitet till sitt företag.

Mitt i den långa lågkonjunkturen under det senaste decenniet, men började många företag att genomföra massuppsägningar. Med anställningstrygghet garanteras inte längre få prenumererar på bruket av Shushin-Koyo.

I själva verket, eftersom fler och fler företag över hela världen i dag regelbundet rulla ut personal uppsägningar numrering i tusental, som erbjuder liten garanti för anställningstrygghet, har de lite rätt att kräva lojalitet från de anställda som inte längre känner att de kommer att rätta belönas om de gav deras blod och svett till företaget.

I själva verket verkar det som personal lojalitet inte längre värderas högt bland hirers i Asien.

Enligt SAP arbetskraft 2020 undersökning utförd av Oxford Economics, bara 27 procent av företagsledarna i Asien-Stillahavsregionen anses långsiktig lojalitet och retention som en kritisk komponent i deras talang strategi, trots det faktum att 82 procent hyrs mestadels heltidsarbetande . Endast 11 procent visade ledarpotential som en viktig egenskap hos anställda, jämfört med det globala genomsnittet på 21 procent.

Studien tillfrågade mer än 5.400 chefer och anställda över 27 länder, däribland Kina, Indien, Japan och Malaysia. Dess globala statistiken var, diskuterades i en tidigare webbplatsen post, genom SAP: s globala vice VD för strategi för moln, Sven Denecken.

Adaire Fox-Martin, SAP: s president för Asia-Pacific och Japan, sade i rapporten: “Som tillströmningen av unga, ambitiösa medarbetare delta i arbetslivet i Asien-Stillahavsområdet, är det viktigt för företag att inse att deras talent management metoder och strategier kommer att behöva utvecklas. ”

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Att lojalitet placerad låg prioritet för hirers bör vara ett bekymmer, särskilt eftersom chefer pekade hela världen till en, brist på anställdas lojalitet som det största hindret, till företagets förmåga att uppfylla de strategiska personal mål.

Har de inte värdesätter det eftersom de vet att det är svårare nu att få det, eller gör de prioriterar produktivitet och mer konkreta avkastning på investeringen från varje hyra ovan lojalitet?

Hursomhelst, är organisationer som ser litet värde i det misslyckas med att inse att utan deras personalens lojalitet, riskerar de att förlora sin relevans på marknaden. Om de anställda inte investeras i ett företag, kommer de inte att känna något åtagande att upprätthålla sin långsiktiga tillväxt.

I en nyligen kommentar diskuterade Human Arbetsplats VD och grundare Liz Ryan hur lojalitet är en tvåvägskommunikation, där företag lätt kan få sina anställdas lojalitet om de gav det tillbaka. “Jag förstår varför de anställda är lojala mot chefer och organisationer som behandlar dem som värderas medarbetare. Jag arbetade för ett företag som det för 10 år och minns hur det är att veta att ditt företag har din rygg.”

Kort sagt, Ryan sade: “Ditt jobb är att göra ditt bästa arbete varje dag Din chef uppgift är att ge dig en anledning att komma till jobbet i morgon.”.

Men med anställningstrygghet inte längre ett realistiskt alternativ i dag, hur kan organisationer uppmuntra sina bästa anställda att stanna?

Som Ryan belyser den nya generationen av arbets Millennials förväntar sig ingen garanti för livstidsanställningar. Snarare de söker mer fundamentala grunderna som öppenhet och ärlighet.

Studien Force 2020 fann också att 46 anställda i Asien-Stillahavsområdet procent identifierade möjligheter till karriärutveckling som den viktigaste komponenten för att säkerställa deras lojalitet och engagemang i ett bolag. Några 45 procent pekade på mer omfattande personalförmåner, medan 44 procent citerade högre ersättning som kritiska faktorer för att öka deras lojalitet.

Men framför allt måste företagen först inse värdet av lojalitet – för utan det, finns det ingen anledning deras anställda kommer att kämpa för att säkerställa att organisationen lyckas på marknaden.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer