Lib Dems att bekämpa digitala ekonomin Bill över “diska”

Liberaldemokraterna kommer att försöka blockera den digitala ekonomin Bill från att snabbehandlas i lag före valet.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

På tisdag eftermiddag, twittrade partiets chefen piskar Paul Burstow att han hade sagt att regeringen Liberaldemokraterna kommer inte att stödja räkningen som det utarbetas eftersom det “inte tillräckligt med tid för MPs att undersöka den i detalj”.

Räkningen beräknas vara bli en del av “diska”, en kort period i slutet av en sittande parlamentet när enastående lagstiftning blir föremål för back-rums erbjudanden mellan de två största partierna, de konservativa och Labour.

Även den digitala ekonomin Bill har gått igenom fullständig granskning i överhuset, dess passage genom underhuset är kraftigt stympad. Det kommer att få en andra behandling före MPs den 6 april – den dag då de allmänna valen väntas tillkännages – och det är osannolikt att inleda utskotten innan dess kort tredje behandlingen, strax innan parlamentet upplöses.

Labour MP Tom Watson har föreslagit att den tredje behandlingen av lagförslaget i underhuset kan ta så lite som en timme eller två. I utskotten tar vanligtvis tiotals timmar, där parlamentsledamöter noga granska ordalydelsen i lagstiftningen.

Vid sitt senaste partikongressen, Liberaldemokraterna passerade nästan enhälligt en rörelse på internet frihet, vilket är ett problem nära förknippade med räkningen på grund av dess delar på straffa människor för olagligen fildelning av upphovsrättsskyddat material. Påföljderna kan omfatta tillfälligt konto koppling, som förkämpar säga är orättvist mot dem som delar sin förbindelse med den misstänkta filen-router.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig