Lenovo försäljning: 55 miljoner datorer, 50 miljoner smartphones – och nio miljoner tabletter

Världens största PC-tillverkaren Lenovo sade den sålde 55 miljoner persondatorer, 50 miljoner smartphones och 9,2 miljoner tabletter under året fram till slutet av mars.

lenovo

Lenovo ThinkPad Yoga granskning: En flexibel hybrid tablett, Lenovo ThinkPad X240 recension: All-round excellence, Lenovo köper Googles mobiltelefonverksamhet för $ 2.91B

På tisdag, rapporterade bolaget helårs intäkter på $ 38,7 miljarder, en ökning med 14 procent, och nettovinsten på $ 817, en ökning med 29 procent.

Lenovo sade den, svarar nu för 17,7 procent av den globala PC-marknaden, efter tillsats av 2,1 av sin marknadsandel under året, vilket motsvarar fem procent jämfört med föregående år tillväxt (jämfört med en total industri nedgång på åtta procent under samma period) .

Företaget sade också att under de senaste fyra kvartalen har sålt fler tabletter och smartphones än datorer. Det är för närvarande i färd med att förvärva, Motorola Mobility från Google, för att ytterligare öka sina ansträngningar i smartphone marknaden som den traditionella PC-marknaden fortsätter att minska.

Genom geografi, stod Kina för 33 procent av Lenovos totala globala försäljningen, men under det fjärde kvartalet, överträffade Lenovos totala EMEA intäkter dess Kina PC intäkter – första gången som har hänt. Lenovos amerikanska PC-verksamhet står nu för 21 procent av den totala globala försäljningen, i USA, under fjärde kvartalet, Lenovo gick om Apple i termer av PC-leveranser att bli den tredje största PC-tillverkaren i landet med en 10,8 procents marknadsandel.

Om man tittar på siffrorna från produktlinje, ökade Lenovos globala bärbara PC-verksamhet under det fjärde räkenskapsåret kvartalet med 16 procent till $ 4,8 miljarder, vilket motsvarar 51 procent av företagets totala försäljning. Trots den allmänna marknaden minskar, dess stationära PC-försäljningen för samma period ökade med 14 procent till $ 2,7 miljarder, eller 29 procent av företagets totala försäljning över hela världen. Bolagets försäljning av smartphones och digitala hemprodukter hoppade till $ 1,3 miljarder, eller 13 procent av företagets totala försäljning, och Lenovo sade dess globala smartphone transporter växte 59,4 procent under fjärde kvartalet.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, hårdvara, Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop, Windows 10, Microsoft Windows 10 “Redstone 2 test bygga 14915 nu tillgänglig för persondatorer, telefoner

Microsofts Windows 10 “Redstone 2 test build 14915 nu tillgänglig för datorer, telefoner