Legosoldat IT-personal gå mobil i kris färdigheter

bristen på IT-kompetens tillåter anställda att tänka på att lämna sina jobb för rikare betesmarker, enligt en rapport från rekryteringsföretaget Randstad.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Enligt Randstad World of Work Report 2011-12, som såg in i arbetslivet av 3000 australier, 57 procent av de tillfrågade har varit med sin nuvarande arbetsgivare för mindre än ett år ICT anställda. För att göra saken värre, är 43 procent av de anställda som vill lämna sina jobb under de närmaste 12 månaderna.

butiker Telekommunikation och IT har höjt sina röster hög under de senaste månaderna om svårigheten att hitta och behålla bra arbetskraft. Till exempel, den här veckan, Commonwealth Bank CIO Michael Harte sade att han är särskilt glad över bankens nya kontor, eftersom de skulle tillåta honom att bättre behålla sin IT-personal. Banken kommer i slutet av ett dyrt kärnbank moderniseras. Australian bokhandel Booktopia tvingades söka talang havs efter det gick inte att hitta de människor som det behövs för sin IT-butik. Samtidigt är projekt som National Broadband Network (NBN) suger rekryter från marknaden inom telekommunikationssektorn.

Denna brist har frestas arbetare i rörelse, enligt Randstad lösningar chef för informationsteknologi, Richard Talbot, som sade att många av de drag var också sannolikt att vara i lukrativa avtals roller och inte andra företag. I slutändan skulle en övergång från interna positioner upphandlande träffa den nedersta raden av IT-budgetar.

Ofta inom teknik innebär det företag tvingas till att anställa fler IT-entreprenörer för att fylla luckorna kompetens, och mer av “top IT talang” som arbetsgivare är mycket angelägna om att inte förlora på fasta tjänster frestas till att flytta in i välbetalda upphandlande roller. Detta kan leda till tryck på teknik projektkostnaderna, vilket i slutändan kan ha en negativ inverkan på bottom-line resultat.

Företag öppnar sina plånböcker för att hålla de anställda skulle glädja 28 procent av IT-personal som berättade Randstad att de ansåg lön vara den viktigaste anställde. Lön återigen dras ut som en anledning till varför de anställda skulle lämna ett företag.

Faktum är att IT-arbetare är mer legosoldat än i andra branscher, enligt Talbot.

“Lön tenderar att driva IT-personal mer än arbetare i andra branscher. Enligt rapporten, 41 procent av de anställda förväntar sig ett 5 till 10 procents ökning, med 19 procent efter en ökning med 10 procent eller mer i år ,” han sa.

Men 23 procent av de tillfrågade anställda hänvisas flexibla arbetsvillkor som en anledning att stanna med ett företag. Talbot sade att företag känner fastspänd behov av att överväga andra alternativ än pengar för att behålla personal.

“En bra balans mellan arbete och privatliv är det främsta skälet 57 procent av de anställda säger att de skulle stanna i sitt arbete under de närmaste 12 månaderna. Men bara 16 procent av arbetsgivare tror platsen är viktigt för arbetssökande. Det finns lärdomar här.”

Han föreslog också att titta på flexibla arbetstider och tillväxtmöjligheter.

“Om hävstång korrekt, kan dessa alternativa fördelar gör stor skillnad för dina medarbetare bevarande insatser, och skulle bidra till att förhindra din bästa talangerna från att gå ut genom dörren”, sa han.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck