Indien sätter upp sociala medier övervakning lab

En specialutbildad grupp av 20 poliser kommer personalen Social Media Lab och kommer att arbeta dygnet runt för att hålla ett öga på frågor som diskuteras offentligt och spåra frågor som rör den allmänna ordningen. Avsikten bakom Social Media Lab är att bedöma förändringar i mass stämningar som kan leda till sammankomster och eller eventuella protester i stor skala.

Social Media Lab, invigdes på lördag från Bollywood skådespelaren Abhishek Bachchan, kommer mäta stämningen av människor på sociala medier. De kommer också att följa aktiva nätanvändare på Twitter, Facebook, Google+ och andra sociala nätverk.

Med andra ord, kommer p olice hålla ett vakande öga på Internet aktivister.

I november, Mumbai polisen väckte upprördhet och hård debatt om Indiens Internet lagar genom att arrestera två unga kvinnor som under en Facebook-inlägg kritiserat avstängning i Mumbai efter döden av en lokal hårdföra politiker. Fallet ingår också flera gripanden över hela Indien för politiska karikatyrer eller, kommentarer på nätet.

Naturligtvis väcker detta frågan om yttrandefriheten och de, rättigheter indiska medborgare. Dock bör den genomsnittliga sociala medier användaren inte ändra deras beteende och vanor, eftersom denna övervakning är inte relaterad till censur. När allt kommer omkring, är avsikten med sociala Media Lab att undvika demonstrationer och protester som inte bara kan lamslå en stad, utan hela landet.

Dessutom är de flesta polismyndigheter i Indien, såsom Delhi polisen, redan har dedikerade cybercells och är aktiva för att upprätthålla lag och ordning. Till exempel, Delhi polisen är aktiv på Facebook och Twitter, genom att inte bara nå till sociala medier användare för tips för brott, utan också genom att ge trafikinformation i realtid uppdateringar.

Om användarna sociala medier ser på positiva kontra negativa och omfamna online-övervakning, är det för sitt eget bästa.

Ett annat sätt att se på detta är att inse och förstå de miljontals ungdomar i Indien som redan är aktiva på sociala medier. Någon form av moderation och övervakning i själva verket krävs, särskilt i en tidig ålder, för att avskräcka användare från att falla in i fallgropar nätmobbning eller it-brott själv.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Med detta sagt, medan argumentet för yttrandefrihet alltid kommer att diskuteras när det gäller online-övervakning, bör sociala medier användare också inse att realtidsövervakning av inlägg och uppdateringar är bara ett annat sätt att vara trygg och säker, både online och offline. Media tenderar att endast redovisa hur nätet polis resultat i gripanden eller internering av andra, när det i själva verket kan det och har redan använts för skydds- och säkerhetsändamål av både människor och deras samhällen i Indien.

Enligt sociala medier experter kommer den mängd data som omfattas av stolpar, uppdateringar och tweets, vara näst intill omöjligt att övervaka. Istället avdelningen kan peka ut nätanvändare med kriminalregister, antisociala och antinationella dagordningar och spåra sina online-aktiviteter.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund