IBM Watson nästa stora utmaning: Arkivering din skatt

IBM: s Watson superdator kommer att tillåta KPMG att tillämpa kognitiv computing för sina tjänster.

KPMG är inställd på att tillämpa IBM Watson maskininlärning, artificiell intelligens och kognitiva beräkningsteknik för att förbättra sina tjänster genom användning av analys massa data.

Många av KPMGs skatt, revision, rådgivning och andra professionella tjänster är starkt beroende av att göra korrekta bedömningar och genom att distribuera den kognitiva datorkraft av IBM Watson, anser företaget att det har möjlighet förändra hur det gör affärer.

“Den kognitiva eran har kommit”, säger Lynne Doughtie KPMG ordförande och VD.

KPMG: s användning av IBM Watson teknik kommer att hjälpa förväg vårt team förmåga att analysera och agera på de centrala ekonomiska och operativa uppgifter så centrala för hälsan hos organisationer och kapitalmarknaderna “, fortsätter han och tillägger hur” risken för kognitiva och relaterade tekniker till hjälpa oss driva nya affärsutbud är utöver det vanliga “.

IBMs kognitiva datorsystem, Watson, är mer än bara en mästare Jeopardy tävlande. Här är hur Watson används för att driva en mängd praktiska tillämpningar.

Watson har förmågan att ständigt lära sig genom att samla insikt från tidigare interaktioner tjänsten har stött på, och IBM hoppas att denna kommersialisering av artificiell intelligens kommer att gynna många industrier.

Ett sätt IBMs kognitiva datorkraft kommer att distribueras av KPMG är att analysera stora mängder strukturerade och ostrukturerade finansiella uppgifterna för kundorganisationer, eftersom systemet lär sig att finjustera bedömningar över tid. Det i sin tur gör det möjligt för revisionsteam att få snabbare tillgång till mer exakta mätningar, ger dem möjlighet att tillhandahålla förbättrade tjänster till kunder.

CES 2016: IBM föra Watsons intelligens till Softbank s Pepper robot, IBM: s Watson drivna hälso app med Pathway Genomics in alfa-version, IBM hakar nya europeiska kunder för Watson superdator

I slutändan har den kognitiva tekniken potential att tillåta mycket större procenttal av uppgifter som ska analyseras, och samtidigt ge ytterligare insikter kring möjligheterna till risk och annan relaterad information.

“Revision och liknande kunskapstjänster alltmer utmanas med att ta itu med enorma mängder ostrukturerad data. Kognitiva tekniker som Watson kan förändra hur dessa data förstås och hur kritiska beslut fattas”, säger John Kelly, Senior Vice President för kognitiva lösningar på IBM Research .

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

“Genom att använda Watson, är KPMG tar en framåtblickande strategi för att utvidga sin kompetens, hjälpa yrkesverksamma och klienter få nya insikter från viktig information företag”, tillägger han.

Utöver sin kommersialiseras artificiell intelligens division för industrin driver IBM också en Watson division tillägnad hälsa, som är utformad för att ge personliga insikter och förbättrad patientvård, och en Watson division inriktad på sakernas, som hjälper organisationer att förstå data som genereras från de miljarder anslutna enheter som är verksamma i världen idag.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

IBM Watson

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september